Engeguen la licitació del nou contracte d'escombraries valorat en 17,1 milions

El ple aprova el ple de clàusules per al contracte que unificarà tots els serveis i la deixalleria municipal

01.08.2017 | 08:56
Una imatge d´arxiu de contenidors soterrats a salt

El ple de Salt també va aprovar ahir el plec de clàusules administratives particulars i de prescripcions tècniques del contracte de serveis de recollida de residus, neteja viària i deixalleria municipal. Es tracta del contracte més important de l´Ajuntament que ascendeix a una mica més de 2,5 milions d´euros anuals) per un període de quatre anys (amb possibilitat de dues pròrrogues anuals més). En total, el valor estimat d´aquest contracte ascendeix a 17 milions d´euros (IVA exclòs).

De fet, suposarà que per primera vegada en molts anys s´agrupa en un sol contracte el que ara està dividit en set. Precisament, en el ple d´ahir també es va aprovar rescindir separar-se dels diferents convenis de diferents anys que hi havia fins ara amb el Consell Comarcal del Gironès que actualment prestava el servei de recollida i tractament de la fracció orgànica i l´explotació de la deixalleria municipal, així com la recollida selectiva de paper i cartó, vidre i envasos lleugers, manteniment de contenidors i gestió de residus.

Així, s´agruparà en un sol contracte que haurà de sortir a licitació (amb la previsió que comenci l´1 de gener del 2018) i que presentarà algunes novetats, com l´ampliació de recollida comercial i voluminosos els 365 dies de l´any.
La regidora de Medi Ambient, Marta Guillaumes, va destacar aspectes com la voluntat de millorar els índexs de recollida de residus, minimització de costos o millorar imatges amb novetats com la instal·lació de contenidors nous, nova maquinària amb sistema de recollida bilateral (pels dos costats de la cabina operat pel conductor), tant per als soterrats i en superfície, la recollida preferentment en horari diürn, entre d´altres.

En aquesta ocasió, l´oposició va dedicar gairebé la totalitat del temps a preguntar a la regidora detalls sobre el contracte i plantejant molts dels seus dubtes (horaris, subrogació del personal...). Sense acabar-los de convèncer, la majoria es va abstenir, cosa que va permetre que s´aprovés però amb la intenció de presentar-hi al·legacions. Així, es va aprovar amb els vots del govern (ERC i IpS-CUP) i de C´s mentre Canviem Salt i PxC votaven en contra i la resta s´abstenien.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema