Girona acollirà la Cyberweek amb experts de set països d'arreu del món

05.08.2017 | 01:21
D´esquerra a dreta Joaquim Salvi, Marta Madrenas i Pau Muñoz, ahir a la presentació de la Cyberweek.

L'Ajuntament de Girona va presentar ahir la Cyberweek 2017, la setmana de la promoció tecnològica a la ciutat. L'esdeveniment tindrà lloc del 4 al 8 de setembre a l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona i reunirà experts en la temàtica de 7 països d'arreu del món. Es tracta de les segones jornades que organitza a la ciutat l'Associació catalana per a la promoció tecnològica, amb el suport de l'Ajuntament de Girona i l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona.

L'objectiu de la Cyberweek és incrementar les oportunitats de creixement econòmic a les comarques gironines mitjançant la promoció de les noves tecnologies, aplicables tant a l'I+D com a les empreses. En aquesta segona edició, la Cyberweek se celebrarà al llarg de 5 dies, durant els quals tindran lloc diverses xerrades, tallers i espais de networking entre les empreses i el públic assistent.

Les jornades, que comptaran amb 18 ponents de fins a 7 països de tot el món –Estats Units, Iran, França, Israel, Rússia, Anglaterra i Xina–, tractaran temes relacionats amb el terme fintech o tecnologia financera, amb el sector industrial 4.0 i la internet de les coses o amb la seguretat informàtica i la protecció de dades, i les activitats quedaran repartides en quatre esdeveniments: Fitnech, Smartcities, Overdrive i Hackaton.

A la presentació d'ahir hi van assistir l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l'Ajuntament, Glòria Plana Yanes; el director de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG), Joaquim Salvi, i el president de l'Associació catalana per a la promoció tecnològica, Pau Muñoz. Aquest últim va destacar que «causarà molt renom» i que l'esdeveniment «permetrà la formació dels futurs estudiants».

El desenvolupament local i l'impuls de l'activitat econòmica relacionada amb la innovació i les TIC és un dels pilars de les polítiques municipals de l'Ajuntament de Girona, que considera la Cyberweek d'enguany una gran oportunitat per continuar donant recolzament al teixit empresarial gironí i per seguir posicionant la ciutat en l'àmbit de la innovació i del turisme de congressos, amb repercussió nacional i internacional. Madrenas va afegir que l'acte «aporta riquesa, però de qualitat i sostenible i que és «una prioritat per nosaltres». L'any 2016, Girona va acollir la primera jornada internacional, la qual estava enfocada a la transferència tecnològica entre experts d'arreu del món i empreses gironines i va comptar amb la participació de 17 ponents de 7 països diferents.

Durant la presentació de l'esdeveniment, Madrenas també va assegurar que «la celebració de jornades internacionals i de referència com la Cyberweek ens demostra que tenim una regió molt potent en innovació, talent i transferència del coneixement», i també va voler incidir en el «rol de capitalitat que Girona exerceix en tot el territori, amb l'impuls d'iniciatives que afavoreixen la dinamització econòmica del conjunt de la demarcació».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Maties Martí en una imatge recent.
Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Ha estat implicat al Consell Municipal de Sarrià i també a la gestora per la independència del...

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Es pot gaudir de la proposta fins al 31 d'agost a la Devesa i a les instal·lacions del GEiEG de...

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els agents impedeixen l'accés a alguns habitatges de la carretera Barcelona però sense...

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

Participa a l'enquesta sobre si s'ha de sancionar o no els propietaris de gossos que no llancin...

Els nius d´oreneta volen alt

Els nius d´oreneta volen alt

Girona registra un augment de 220 nius d'oreneta cuablanca del 2014 al 2016, un increment del 8,24...

Enllaços recomanats: Premis cinema