Sarrià de Ter reclama a la Generalitat que paralitzi l'activitat d'Hinojosa

El conflicte per les pudors continua · L'Ajuntament exigeix també que es prenguin mesures "d'inspecció, control i sanció" i no descarta adoptar-ne de "coercitives"

08.08.2017 | 14:48
Sarrià de Ter reclama a la Generalitat que paralitzi l'activitat d'Hinojosa

L'Ajuntament de Sarrià de Ter reclama a la Generalitat que "paralitzi cautelarment si correspon" l'activitat de la paperera Hinojosa fins que es resolguin els problemes de males olors i que prengui mesures "d'inspecció, control i sanció". El consistori ja ha sancionat l'empresa per superar els nivells acústics permesos i, a finals de juliol, li va donar un ultimàtum de quinze dies per resoldre la problemàtica de les olors. Ara, volen anar més enllà i han anunciat que no descarten aplicar "mesures coercitives" i exigeixen al Govern, que va concedir el traspàs de llicència de l'antiga fàbrica Torraspapel, que actuï. D'altra banda, el consistori ha adquirit una estació d'inspecció atmosfèrica amb l'objectiu de controlar la qualitat de l'aire.

El conflicte entre l'Ajuntament i Hinojosa continua. El consistori els va donar un ultimàtum a finals de juliol perquè solucionessin el problema de les pudors que generen. Ambdues parts havien pactat un calendari d'actuacions per resoldre-ho que s'acabava l'abril vinent però les queixen veïnals han anat en augment i van obligar a l'Ajuntament a moure fitxa. En una carta, firmava per l'alcalde i tot l'equip de govern, anunciaven que prendrien mesures i alertaven que ja havien sancionat la paperera per excés de soroll.

Ara, han fet un pas més enllà. Des del consistori asseguren que han emprès "mesures legals", que no en descarten de "coercitives" i que s'han dotat d'una estació d'inspecció atmosfèrica que servirà per controlar la qualitat de l'aire. Però no només això. També exigeixen a la Generalitat, que és qui va concedir el traspàs de la llicència, que actuï. En aquest sentit, li reclamen que prengui inspeccioni, controli i sancioni l'empresa i que, si correspon, li aturi l'activitat de manera cautelar fins que es resolgui la problemàtica.

Seguiment dels compromisos adoptats

El passat mes de març, Ajuntament, empresa i veïns van crear una Comissió de Seguiment dels compromisos de la paperera a l'entorn de la problemàtica de les olors i els sorolls. Aleshores, la paperera va demanar paciència, va dir que estava treballant per solucionar-ho posant a to la maquinària però va alertar que és "impossible" que les pudors desapareguin del tot.

De fet, el consistori té localitzats dos focus dins l'empresa paperera. Un seria la depuradora on s'ha instal·lat una sitja per recollir els fangs depurats. L'altre focus se situaria a la pasta del paper pel qual han canviat els contenidors per una compactadora.

Hinojosa va arribar a Sarrià després del tancament de l'antiga Torraspapel el passat mes d'octubre. La voluntat era produir 90.000 tones anuals de paper. Per fer-ho possible, va invertir 30 MEUR per remodelar l'edifici, adquirir maquinària nova i construir una depuradora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Els nius d´oreneta volen alt

Els nius d´oreneta volen alt

Girona registra un augment de 220 nius d'oreneta cuablanca del 2014 al 2016, un increment del 8,24...

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Els treballs s'allargaran sis mesos, fins a principis del 2018, i corresponen a una primera fase

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els agents impedeixen l'accés a alguns habitatges de la carretera Barcelona però sense...

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

?Totes els centres públics i concertats han assistit al programa de l'Ajuntament ?El curs...

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

Participa a l'enquesta sobre si s'ha de sancionar o no els propietaris de gossos que no llancin...

Enllaços recomanats: Premis cinema