Alerta groga per pluges a les comarques gironines

El Servei Meteorològic de Catalunya situa en alerta groga les comarques de la Selva, El Baix Empordà, el Pla de l'Estany i el Gironès per les pluges aquest dijous. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesa i localment de calamarsa. A la ciutat de Girona, aquesta tarda s'han registrat 22,4 litres per metre quadrat en una hora.

Girona tanca la primera meitat de l'any amb 942 víctimes de violència masclista

La xacra de la violència masclista segueix a l'alça a les comarques de Girona, on han augmentat tant les denúncies com el nombre de víctimes ateses per la policia i de detinguts. Aquest increment és especialment accentuat en els maltractaments que s'emmarquen en l'àmbit de la parella, amb 808 denúncies i 795 víctimes durant la primera meitat de l'any; 444 i 443 més, respectivament, que al tancament del primer trimestre.

Detinguts a la Jonquera els lladres de l'oficina de Correus de Caldes

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 6 d'agost un home de 22 anys i una dona de 24 anys de nacionalitat xilena acusats de robar entre el 18 de juliol i el 5 d'agost vuit oficines de Correus. Van ser enxampats a La Jonquera, quan intentaven fugir en un vehicle. Els detinguts intimidaven als treballadors amb armes de foc i en 20 dies van aconseguir un botí 40.000 euros en efectiu i de 1.000 euros en segells.

Pla detall dels bitllets que van requisar els Mossos d'Esquadra a causa dels atracaments a sucursals de correus. ACN

Comença la instal·lació de la grada de preferent i col·loquen els primers seients a gol nord

De manera paral·lela a la construcció de la plantilla i treballant, tant o més a contrarellotge que Quique Cárcel, les feines per convertir l'estadi de Montilivi en un camp de Primera Divisió avancen amb dues dates marcades en el calendari: dimarts vinent, partit contra el City, quan ha d'estar acabada la nova grada del gol nord i Montilivi ja ha de tenir una capacitat per sobre dels 11.000 espectadors. I, quatre dies més tard, el dissabte 19 d'agost, en la primera jornada de lliga on el club espera poder obrir la nova grada de preferent arribant ja als 13.500 seients.

Comença la instal·lació de la grada de preferent i col·loquen els primers seients a gol nord. Aniol Resclosa.

Demanen en el Congrés que s'il·legalitzi la Fundació Franco

L'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica (ARMH) ha presentat avui una iniciativa al Congrés perquè la Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF) sigui il·legalitzada per vulnerar els drets humans i difondre el llegat d'un dictador. El representant de l'ARMH Bonifacio Sánchez, qui ha presentat el text en el Registre del Congrés, ha demanat als grups parlamentaris que donin suport a la iniciativa perquè pugui ser aprovada en les Corts Generals.