Un lladre armat amb una escopeta retallada ha atracat un estanc del barri de Fontajau de Girona. El delinqüent, que té 42 anys i ja acumula antecedents per fets similars, ha entrat a l'establiment cap a dos quarts d'una del migdia. L'estanc es troba situat a la rambla Xavier Cugat. L'atracador, que es cobria el rostre amb una gorra i un passamuntanyes, ha amenaçat el propietari una dependenta amb l'arma. Els ha exigit que li entreguessin els diners cridant "¡La caja, la caja!", però ells han reaccionat més ràpid. La dependenta ha sortit corrents al carrer i el propietari s'ha tancat al despatx. El lladre ha optat aleshores per endur-se quatre paquets de tabac i ha fugit corrents. Els Mossos d'Esquadra han muntat un desplegament policial a la zona i l'han pogut detenir poc després. Els experts en balística del cos han comprovat com l'escopeta, similar a un fusell, estava inutilitzada per disparar.

En aquell moment, el propietari i la dependenta de l'estanc estaven d'esquenes darrere el mostrador, mirant els paquets de tabac. Però la mestressa de la botiga, que gestionava factures al despatx, ha vist a través de les imatges de la càmera de videovigilància com el lladre es dirigia directament cap a ells. L'amo de l'estanc, però, se li ha encarat i s'ha negat a donar-li diners.

Sol al darrere el mostrador

El lladre s'ha trobat sol darrere el mostrador i amb les caixes registradores tancades. Ha agafat quatre paquets de tabac de les lleixes i ha fugit corrents. "Des de dins del despatx he activat l'alarma per alertar els Mossos d'Esquadra", ha explicat la mestressa de l'estanc, Teresa Trull.

Els Mossos han activat fins a set patrulles -tant uniformades com de paisà- i les han enviades a la zona. Una d'elles ha pogut detenir l'atracador just deu minuts després del robatori. El lladre havia pujat per la Rambla Xavier Cugat en direcció cap a Sant Gregori. Durant la fugida, li ha caigut algun de paquet de tabac al terra. Quan l'han detingut, portava l'escopeta al damunt.

Els agents de balística dels mossos han analitzat l'arma. Tot i ser una escopeta real, similar a un fusell, és molt antiga -de fet, té el canó rovellat- i estava inutilitzada.

Atracament al supermercat

L'atracador és un vell conegut de la policia. De fet, quan l'han detingut, acumulava ja set antecedents (alguns d'ells, per robatoris amb violència i intimidació). Ara, al seu historial n'hi sumarà dos més. I és que, apart de l'atracament a l'estanc, la unitat d'investigació dels Mossos li n'ha pogut imputar un altre.

En aquest cas, el robatori va tenir lloc en un supermercat del barri de Taialà. L'11 de juliol, cap a les dues de la tarda, un lladre va amenaçar les treballadores amb una escopeta retallada i es va endur un botí de 340 euros.

La descripció de l'arma que van donar les víctimes quadrava plenament amb l'escopeta retallada i, a més, també hi ha altres proves que han permès als Mossos vincular l'atracador amb aquest altre robatori (perquè va actuar sol, es cobria la cara, també duia una motxilla i va fugir a peu).