La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha defensat aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio la professionalitat del fins ara director general de la DGAIA, Ricard Calvo. Bassa ha recordat que durant el 2016 no va fer cap adjudicació a FASI, l´empresa on treballava abans d´accedir al càrrec, perquè van ser pròrrogues de les licitacions, i que precisament, el treballadors de la fundació van protestar per la reducció de pressupost en reduir el número d´infants, de 15 a 10, que havien de tenir els centres residencials per assimilar-se a unitats familiars. Bassa aposta, pel relleu de Calvo, per una persona que també provingui del sector de la protecció a la infància.

La consellera considera que els conflictes que s´han donat els darrers mesos al voltant de la protecció dels infants s´han centrat molt en la persona de Ricard Calvo, que ha sentit que ´´mediàticament i de l´oposició´´, que no ho podia aguantar més ´´la pressió´´, i per això, ha presentat la dimissió, Bassa ha explicat que s´ha valorat el gest i s´ha considerat ´´positiu´´ que deixi ´´la primera línia´´.

Bassa ha recordat que FASI, la Fundació Acció Social i Infància, gestiona 9 de les 11 cases d´infants i que precisament, la manifestació dels seus treballadors ha estat l´única amb que ha topat el Departament el darrer any i mig.