El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Salt ha demanat convocar de manera urgent la Junta Local de Seguretat davant l'augment d'assalts nocturns en comerços de la vila.

El portaveu de Cs a Salt, Atilano González, arran de l'augment d'assalts en establiments, ha presentat una instància per sol·licitar a l'equip de govern municipal que «convoqui de manera urgent i immediata la Junta Local de Seguretat per abordar com es poden atallar els continus robatoris en els comerços que s'estan produint».

L'edil va aprofitar per recordar que va ser la Federació Unió d'Empresaris de Salt la que primer va alertar del fenomen i per això ha demanat que sigui convidada, «juntament amb altres entitats empresarials i veïnals», a la Junta Local de Seguretat.

Així, González vol que en la reunió «s'analitzi i valori la situació de la seguretat pública en el municipi i es concretin les polítiques de seguretat corresponents per oferir una solució a les propostes de la Federació Unió d'Empresaris de Salt com, per exemple, la contractació de vigilants nocturns». «És necessari elaborar un pla d'actuació específic per abordar aquesta greu problemàtica i ho necessitem ja», va sentenciar.

Les queixes dels empresaris

Com va publicar Diari de Girona, la Federació va presentar el passat 28 de juny al registre de l'Ajuntament un escrit traslladant a l'Ajuntament el seu «profund malestar» i demanant que prenguin mesures urgents per una situació que «ha deixat de ser puntual» i és «extraordinària», van dir citant una quinzena de comerços que havien patit robatoris amb força, alguns dels quals en repetides ocasions.

Així, van demanar que es prenguin mesures i que «urgentment i en la màxima brevetat possible» els informessin sobre les «mesures que està prenent l'Ajuntament davant aquesta situació». En l'escrit, la Federació també va relatar com individus els vigilaven els comerços, destacaven la manca d'efectius i demanaven vigilants nocturns o incrementar la plantilla policial a les nits o caps de setmana.