El regidor no adscrit del PDeCAT a l'Ajuntament de Salt, Josep Valentí, va retreure ahir a l'alcalde de Salt, Joan Viñas (ERC), que hauria d'haver obligat els grups municipals a complir la llei perquè justifiquessin les assignacions rebudes com a grups municipals en el termini que tocava. Ahir es va saber que tot just ara els grups poítics havien justificat les assignacions del 2015 (que s'haurien d'haver justificat a principis de 2016) i les de 2016 (a principis de 2017). Entre tots els grups de Salt havien rebut 94.395 euros.

A més, els tres edils no adscrits del PDeCAT havien demanat veure els expedients i les despeses dels grups. Davant això, Viñas havia considerat que era curiós que els no adscrits «no s'interessessin» per com es gastaven els diners quan formaven part de CiU.

Ahir, Valentí va replicar a l'alcalde preguntant-se com sap «les coses internes dels partits» i, en concret, de CiU. «Vostè sap que mai ens havien ensenyat els números» i que «després de demanar-los molts cops i amenaçar que ho portaríem al ple se'ns van donar uns números, que són interns i que vostè no té per què saber-los», va exposar Valentí, assegurant que li diu això a l'alcalde «perquè vegi si els regidors del PDeCAT ens anem preocupant més del que es pensa». De fet, Valentí va dir que un dels motius per sortir de CiU va ser, precisament, que no els havien mostrat «els números».

A banda, va criticar que, si s'ha arribat «fins aquí», amb els grups justificant tard les despeses, és per «la seva culpa, ja que com alcalde havia d'obligar tots els partits a justificar les despeses del 2015 a l'any 2016; i les de 2016 justificar-les el 2017». «Nosaltres només demanem transparència», va reblar.