Prop de 1.500 persones han participat aquest estiu a les biblioplaces que s'han organitzat als diferents barris de Girona i que van finalitzar l'11 d'agost. Un any més la proposta s'ha portat a terme juntament amb les bibliopiscines sota el lema «Biblioestiu, la lectura a la fresca» i ha estat promoguda per l'Ajuntament a través de Biblioteques de Girona.

Els barris on s'ha instal·lat la biblioplaça aquest estiu han estat Vila-roja, Font de la Pólvora, Vista Alegre, Sant Narcís, Can Gibert del Pla, la Devesa, el Mercadal i Santa Eugènia. Durant quinze dies a cada plaça, els ciutadans han pogut acostar-se al carro mòbil preparat amb llibres i revistes per triar les lectures que més els han interessat, que són per a un públic ampli i que responen a diversos gustos literaris.

Per promocionar la lectura s'hi han portat a terme activitats per a infants i joves, tallers de lectura compartida i també les hores del conte per als infants, que van a càrrec de contistes professionals.

Fins al 31 d'agost encara es pot llegir a la fresca a la Bibliopiscina de la Devesa, de 16 a 19.30 hores i a les piscines del GEIEG Sant Ponç i Sant Narcís, de dilluns a divendres, de 16.30 a 19.30 hores.