Fruit d'una reunió entre els comerciants de Salt i l'Ajuntament d'ahir, es va acordar millorar la coordinació i comunicació en matèria de seguretat. La trobada es va produir després de les protestes dels botiguers i empresaris per diferents robatoris en poc temps.

La Federació Unió Empresaris de Salt havia demanat a l'Ajuntament una trobada per tal de fer paleses les seves inquietuds i rebre informació de les mesures en temes de seguretat que des del consistori s'estaven portant a terme.

Per aquest motiu, es va convocar aquesta reunió, que finalment es va obrir també a d'altres associacions de comerciants.

Identificacions i seguiments

Des de l'Ajuntament es va valorar positivament la trobada, on hi va haver un intercanvi d'opinions i una exposició per part dels regidors de les diferents accions que des de l'Ajuntament s'estant duent a terme, com ara, identificacions, controls estàtics i seguiments a reincidents. A la reunió hi van ser presents representants de la Federació Unió d'Empresaris de Salt i de l'Associació Federació Comerciants de Salt, el cap de la Policia Local de Salt i els tinents d'alcalde Àlex Barceló i Toni Vidal.

De la trobada es va concloure que cal millorar la comunicació i el traspàs d'informació entre les associacions de comerciants i l'Ajuntament.

Per això, es va acordar establir trobades de forma periòdica. La propera ja s'ha decidit que es farà a principis de novembre. En les reunions s'actualitzaran dades relatives a comerços i seguiment de les accions.

Els comerciants es van oferir a col·laborar en tot allò que estigui a les seves mans per tal de millorar les accions en temes de seguretat en els comerços de Salt.

Per part de l'Ajuntament se'ls va explicar que s'està treballant en una proposta de creació de les xarxes socials per part de la de la Policia Local, amb la finalitat de millorar les relació amb la ciutadania i poder transmetre de forma ràpida i eficaç informació d'interès públic.