Fomento de Contrucciones y Contratas (FCC) serà l'empresa encarregada de netejar els grafits del centre de la ciutat de Girona per 135.000 euros anuals almenys els dos propers anys, amb opció de pròrrogues de dues anualitats més. FCC ha guanyat el concurs públic obert al qual s'havien presentat tres empreses més: Tempo Facility Services, Economia Solidaria Unipersonal SL i Taller auria SCCL. El pressupost de licitació per dos anys que proposava l'Ajuntament era de 279.127 euros, amb IVA inclòs i FCC va oferir 270.696 euros. El preu era el que més puntuava en la valoració de criteris del concurs.

Cal tenir en compte que aquesta neteja no inclou alguns espais privats com ara persianes de comerços i que als barris de la resta de la ciutat que no estan inclosos al contracte esmentat, l'eliminació de pintades va a càrrec de les brigades municipals.

Al llarg dels darrers quatre anys, qui s'ha encarregat de la neteja de les pintades en aquests espais ha estat el Grup Èxit (Fundació Privada Drissa, Ecosol de Càritas i Fundació Ramon Noguera) per uns 136.000 euros a l'any, un preu molt similar.

En concret, el contracte estableix que l'adjudicatària haurà d'encarregar-se del servei d'eliminar la contaminació visual mitjançant «d'extracció de pintades i la publicitat i altres elements (teranyines, pols, deposicions...) adherits a les façanes i altres paraments verticals, paviments de carrers i elements de mobiliari urbà en el Barri Vell i els seus barris perifèrics de Pedret, Vista Alegre i Eixample nord.

Diàriament l'empresa farà una inspecció en les diferents vies per localitzar pintades i altres elements de contaminació visual (cartells, adhesius i altres elements). L'empresa haurà d'organitzar la retirada de pintades i elements adherits per carrers i quan s'actuï en un carrer es retiraran totes les pintades i elements. Cada dilluns l'empresa haurà de comunicar un pla de treball setmanal. En atenció al missatge o lloc on estigui una pintada, l'Ajuntament podrà requerir a l'empresa adjudicatària la seva neteja immediata en un dia laborable. Poden ser, per exemple, pintades de caràcter ofensiu.

L'empresa haurà de presentar un informe amb una llista de les pintades realitzades, el lloc i la data, indicant les actuacions realitzades cada dia. L'informe s'acompanyarà amb les fotografies de les actuacions en suport digital.