Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) haurà de subrogar els treballadors que actualment s'estan fent càrrec de la neteja dels grafits del centre de Girona. FCC va guanyar el concurs però haurà de respectar la clàusula que va incorporar l'Ajuntament de Girona que condiciona l'adjucació a la contractació dels treballadors que fins aquell moment estan fent la feina i que són d'Ecosol, ll'empresa d'economia solidària de Càritas Diocesana.

La nova empresa haurà de retirar les pintades del Barri Vell, Pedret, Vista Alegre i l'Eixample Nord a canvi de 135.000 euros l'any. La seva tasca es començarà a desenvolupar a partir de l'1 d'octubre per un mínim de dos anys. El contracte es podrà renovar any a any un màxim de dos anys més.

L'adjudicatària va vèncer el concurs convocat per l'Ajuntament de Girona perque l'anterior contracte de quatre anys s'havia esgotat. El tinent d'alcalde de Mobilitat, Via Pública i Urbanisme, Joan Alcalà, ha deixat clar que li hauria agradat que la guanyadora hagués estat una empresa gironina però que la llei de contractació els obliga a escollir les empreses per concurs i no a dit.

El regidor ha indicat també que les empreses interessades han de treballar bé per poder presentar una bona documentació i optar a guanyar el concurs gràcies als diferents criteris de puntuació.

Una de les altres tres ofertes presentades, per exemple, no va lliurar la memòria econòmica. Les empreses que aspiraven al contracte a més de FCC eren Tempo Facility Services, Economia Solidaria Unipersonal SL i Taller Auria SCCL.