El lladre de farmàcies que ha fet anar de corcoll la policia els últims mesos ja es troba als calabossos de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Girona i avui està previst que passi a disposició judicial. Es tracta d'un jove de 24 anys, veí de Salt i d'origen magrebí, el qual ha acabat acusat de ser el presumpte autor d'almenys dinou robatoris amb força en només tres mesos a la vila de Salt, la ciutat de Girona, Quart i Vilablareix.

Aquest delinqüent el van detenir aquest la matinada de dijous la Policia Local de Salt amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra quan acabava de robar en un bar de Santa Eugènia.

Gràcies a les investigacions dutes a terme per la policia, han pogut esbrinar que seria el responsable dels robatoris en almenys sis farmàcies de Girona i Quart. La resta de cops els va fer en bars, restaurants i botigues.

Cal destacar que el delinqüent tenia un modus operandi que feia anar de bòlit a la policia perquè actuava en molt pocs minuts. Com s'ha pogut apreciar en diverses càmeres de vigilància dels establiments, el jove optava per vestir de negre, amb guants i ben tapat de la cara perquè no el reconeguessin. Després etzibava un cop de roc a la vidriera del local i posteriorment, li etzibava un cop de peu o bé entrava directament al local.

Un cop a dins, anava directament a la caixa i s'enduia la recaptació i després tenia temps de fugir abans que es disparés l'alarma. Aquest modus operandi li va fallar la matinada de dijous i finalment va ser enxampat. Amb tots els indicis recollits, els Mossos d'Esquadra li han pogut imputar fins a 19 fets. De tots se n'ha arribat a emportar botins llaminers, d'algunes farmàcies per exemple, més de 500 euros.Cal destacar que va començar a comentre els robatoris a partir del 12 de maig fins al 24 d'agost que va ser enxampat. Almenys això és el que té coneixement la policia fins ara.

Se l'acusa d'haver actuat el 12 de maig a la Farmàcia Nebot de Girona i la Botiga Verde Limon de Santa Eugènia; el 14 de maig va robar a la pizzeria Quo Vadis de Salt. El 27 de maig a l'Outlet PC de Quart on va repetir el 19 de juliol. També va actuar el 7 de juny a Vilablareix, al restaurant La Temporada i el 16 de maig, a Càrniques La Maret de Salt. El 6 de juliol a la Farmàcia Simon de Girona i l'endemà a la Neus Domènec de Salt. El dia 10 de juliol, se l'acusa de ser l'autor de tres robatoris a la ciutat de Girona: al bar Royal, bar Tonis i l'agència Halcon Viajes.

El 3 d'agost va actuar a l'Òptica Nieto de Salt i l'endnemà a la Farmàcia plaça dels Peixos de la mateixa localitat. Els agents d'investigació també el relacionen amb el robatori a la Farmàcia Olga Folch de Girona del dia 17 d'agost. I hauria comès dos robatoris a Girona: al restaurant Syrac i la botiga Lucky Well. Finalment, el 24 d'agost, la Policia Local de Salt i els Mossos d'Esquadra el van enxampar després de fer un cop al bar Ca la Iaia de Santa Eugènia.