Un nou mort d'accident de trànsit a la demarcació fa elevar fins a 27 les víctimes mortals de sinistres viaris d'aquest any a les comarques de Girona.

El tràgic succés d'ahir es va produir a la variant de Girona després d'un xoc frontal entre un camió i un turisme que circulaven per l'N-II. Va morir el conductor del cotxe, un Volkswagen Polo que va impactar contra un camió.

El conductor era un veí de Girona, Eusebio Lavado Torres, de 49 anys. Conegut a la ciutat per ser el president de l'Associació de Veïns de Mas Ramada.

L'accident de trànsit va obligar a tallar la variant de Girona en els dos sentits de la marxa durant més de sis hores i això va provocar que es generessin retencions de fins a set quilòmetres.

La variant de Girona va quedar tallada d'entrada per l'accident i les tasques d'emergències i després, per poder treure els vehicles del lloc dels fets amb les corresponents grues. I és que el turisme va quedar encastat contra la tanca de seguretat després del xoc.

Mentre que el camió, en intentar no acabar col·lidint contra el cotxe, va acabar caient cap a una pista forestal paral·lela a l'N-II i que s'utilitza per anar cap al castell de Sant Miquel de Girona i que és freqüentada per molts excursionistes.

L'accident de trànsit va produir-se pels volts d'un quart de nou del matí a l'altura del quilòmetre 719 de l'N-II, en sentit nord.

Al lloc dels fets hi van treballar sis patrulles Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels Bombers i dues ambulàncies del SEM.

Els Bombers van haver de fer tasques d'excarceració per intentar treure amb vida al conductor del cotxe, tot i que finalment els serveis mèdics no van poder fer res per mantenir-lo viu. El conductor del camió accidentat, per la seva banda, va resultar il·lès.

La variant de Girona és una carretera que ha reduït la sinistralitat destacadament en els darrers anys quan, en canvi, havia estat un dels punts negres de la Nacional II a les comarques gironines. I els xocs frontals han estat la tipologia de sinistre viari que s'ha endut més vides.

Amb el d'ahir, aquest any a l'N-II han mort dues persones en accidents de trànsit. El primer va tenir lloc el 6 de febrer i també va ser un xoc frontal entre un cotxe i un camió a la variant a Quart. El conductor del turisme va morir en quedar atrapat a dins del cotxe. Era un veí de Girona, de 65 anys.

Amb l'accident a la variant de Girona d'ahir, ja són 27 les persones que han perdut la vida a les comarques de Girona en accidents de trànsit en vies urbanes i interurbanes. Es tracta d'una xifra destacada si es té en compte que per aquestes mateixes dates durant l'any passat havien mort 33 persones, set d'elles en un sol accident a l'N-II, a Pont de Molins.

L'últim sinistre viari mortal registrat a Girona abans del d'ahir, havia tingut lloc el 18 d'agost al Port de la Selva. Un conductor va morir en caure d'un desnivell.