Els Serveis Territorials d'Interior han posar dues multes a un bar musical del barri de Pedret de Girona per un valor global de 6000 euros perquè no tenir controladors d'accés al local i per no tenir una pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil adient per a l'establiment

Els fets es remonten a principis d'octubre de fa dos anys quan en una inspecció dels Mossos d'Esquadra es va constatar que s'estaven comenten dues infraccions tipificades com a faltes de caràcter «greu».

El bar musical Siddharta no tenia dos controladors d'accés d'acord amb l'aforament del local de 289 persones tal com marca la llei que regula els locals d'espectacles públics i les activitats recreatives. També es va comprovar quela pòllisa d'assegurança de responsabilitat civil no disposava d'un «sublímit mínim per víctima de 150.000 euros».

En concret, Interior ha interposat una sanció de 5.000 euros per la manca dels dos controladors d'accés i de 100.1 euros per no disposar de la pòlissa d'assegurança adequada a les necessitats de l'establiment. El Departament, a l'hora de graduar l'import de les sancions ha tingut en compte diferents circumstàncies en els fets ocorreguts i el principi de proporcionalitat entre la infracció comesa i la quantia i els efeces de la sanció interposada. Les sancions per «faltes greus» poden tenir multes econòmiques d'entre 1.001 a 10.000 euros i en cas de reincidència de fins a 20.000 euros. Hi ha altres possibles multes com ara el tancament del local per un període màxim de sis mesos, la supensió de la llicència durant aquest mateix període o l'avançament de l'hora de tancament.

En cas que el responsable de l'establiment, en aquell moment Coctelerias Gironines SL,faci una declaració de reconeixement voluntari de responsabilitat, pagui voluntàriament i renunciï a accions i recursos en via administrativa tindrà un descompte de fins al 40% de les sancions.

Les sancions s'han hagut de fer públiques perquè Interior no ha les pogut trasmetre als responsables després de molts mesos.