Els treballs de buidatge i manteniment de l'estany del parc del Migdia començaran aquest dilluns. Aquesta tasca es porta a terme un cop a l'any amb l'objectiu de netejar el vas d'aigua i garantir el bon estat de les instal·lacions. Es preveu que les actuacions durin uns quize dies i, durant aquest temps, es restringirà l'accés a algunes zones del parc. L'empresa concessionària del manteniment del parc del Migdia, Socamex SAU, serà l'encarregada de fer el buidatge i la neteja de l'estany, així com de tornar-lo a omplir. Socamex també s'encarrega del manteniment de lafont del parc Central situada a darrere de l'Estació Jove.

Fa unes setmanes van aparèixer morts una dotzena d'ànecs flotant a l'estany. Les analítiques que es van fer als ànecs coll-verd no van servir per poder determinar la càusa de la mort. També es va capturar alguns exemplars vius per tal de mirar si tenien algun tipus de malaltia o infecció.

Per això, el buidatge de l'aigua de l'estany del parc no servirà només per netejar el subsòl sinó que també s'aprofitarà per desinfectar-lo.