La Xarxa de Centres Cívics de Girona ofereix 709 activitats i 11.204 places per als cursos i tallers per al curs 2017-2018. Es van presentar ahir i les inscripcions es poden fer fins al 13 de setembre. De la relació d'activitats destaca que s'han programat cursos i tallers de 24 tipologies diferents, que van des de disciplines com la música, les manualitats i el dibuix i la pintura fins a idiomes, ciència, teatre i aules d'informàtica, passant per dansa i ball, cuina i jocs, entre altres.

«Aquest model de cursos i tallers ha assolit un grau de maduresa notable i en aquests últims anys ha arribat a la màxima plenitud i al nivell més alt d'activitats que podem tenir. Hi ha una base excel·lent de feina feta i ara s'han de buscar noves fórmules de perfeccionament, que passen, per exemple, per apostar per la descentralització i l'aproximació als barris, entre altres», va ressaltar la tinenta d'alcaldia de Serveis Socials, Habitatge i Seguretat, Sílvia Paneque.

En aquest sentit, Paneque es va referir a l'augment de les activitats que es portaran a terme aquest any en espais cívics i socials dels diferents barris, més enllà dels centres cívics. Aquestes espais, dinamitzats per entitats i associacions de veïns, acolliran un 23% del total de propostes programades. L'adjunt de la Secció de Centres Cívics del consistori, Narcís Badosa, va destacar que en la programació de centres cívics hi participen un total de 81 entitats que impliquen unes 320 persones i que ha augmentat la coproducció d'activitats tant entre diferents entitats com entre entitats i Ajuntament.