ERC denuncia els «incompliments dels compromisos» del govern amb la Devesa

15.09.2017 | 01:41
Les caravanes dels firaires continuen generant debat.

El grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona va criticar ahir «els reiterats incompliments del govern respecte als compromisos que havien pres en relació amb el parc» de la Devesa. La portaveu dels republicans gironins, Maria Mercè Roca, ha explicat que «aquesta decisió se suma a la polèmica de l'emplaçament del festival del circ, a l'aparcament de vehicles dins del parc o al retard en l'aprovació del Pla Especial». Per tot plegat, la cap de l'oposició ha expressat que «el capteniment d'aquest govern respecte a la Devesa és un autèntic despropòsit». El grup respon així a l'anunci del govern local de renunciar que totes les caravanes dels firaires de les Fires es traslladin al Pla de Baix de Domeny perquè habilitar els espais necessaris requeria una inversió molt alta. Només se n'hi podran instal·lar un terç.

El regidor Martí Terés, al seu torn, es va encarregar de desenvolupar cadascun dels aspectes introduïts per Roca. Per Terés, «el pla d'usos de la Devesa, en vigor des del 2010, ja preveu que els firaires s'ubiquin en espais on no malmentin el parc». Per Fires se situen 461 vehicles a la Devesa, i 210 d'aquests són els habitatges itinerants dels firaires. «Durant uns dies se sobreeocupa la Devesa, es malmet el parc i es genera una quantitat de brossa inacceptable que els veïns van denunciant any rere any», va explicar Terés. «Cal amb urgència habilitar una nova ubicació per als firaires fora del parc, i el cost econòmic sempre és una qüestió de prioritats i de voluntat política», va reblar el regidor.

Respecte a l'ocupació «lesiva» de la Devesa, Martí Terés també es va referir a l'aparcament dins del parc els dies de mercat. «El govern ha repetit fins a la sacietat que la Devesa és un parc i no un aparcament, apunt que compartim, però que després no porten a la pràctica», va criticar. El regidor va explicar que ara «es torna a aparcar a la Devesa els dies de mercat perquè encara no tenen enllestida la zona blava de davant de la sala de ball, en un altre exemple de mala planificació».

L'arribada del festival del circ és un altre dels darrers aspectes que ERC-MES va criticar: «més enllà de la improvisació en el model cultural i de festivals, que és un altre tema, no ens agrada l'emplaçament escollit». Terés va exposar que «no pot ser que per un cantó ens diguin que el govern està plenament disposat a protegir el parc i que per l'altre vagin prenent decisions que augmenten la càrrega d'ocupació intensiva de la Devesa». Respecte a aquest punt, la coalició va criticar que «la definició del Pla Especial i i dels usos vagi amb un retard inacceptable». La previsió del govern local era portar-lo a ple l'any passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Girona

Girocòmic portarà una vintena d´autors i acollirà més de 40 expositors

Girocòmic portarà una vintena d´autors i acollirà més de 40 expositors

La segona edició del saló del còmic i l'entreteniment es farà del 12 al 15 d'octubre a les carpes...

Com serà el nou cotxe oficial de Marta Madrenas?

Com serà el nou cotxe oficial de Marta Madrenas?

El nou vehicle serà un híbrid i l'equipament d'emergència és el seu tret més diferencial

El jutjat aparta Girona SA de la gestió d´Agissa i dona el servei d´aigües als tres ajuntaments

El jutjat aparta Girona SA de la gestió d´Agissa i dona el servei d´aigües als tres ajuntaments

La mesura cautelar s'ha pres atenent la petició del fiscal anticorrupció que investiga les...

La dona esquarterada a Girona va morir escanyada durant un joc sexual amb un cable

La dona esquarterada a Girona va morir escanyada durant un joc sexual amb un cable

L'acusat d'haver-la matat i repartit parts del cos pels boscos de Girona al·lega que va ser sense...

Dues persones, citades a declarar a la policia nacional per clonar la web del referèndum

Dues persones, citades a declarar a la policia nacional per clonar la web del referèndum

Una concentració convocada per Girona Vota ha donat suport als detinguts a la Plaça Sant Pere

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema