La CUP-Crida per Girona s'ha posicionat en relació amb l'anunci de les cinc noves imputacions en el cas d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià, i insisteix que l'Ajuntament ha de presentar una querella per denunciar possibles delictes penals en la gestió de l'aigua. Entre els cinc nous imputats hi ha dos exregidors del PSC, Tomàs Sobrequés i Manel Serra, a més d'altres directius i càrrecs destacats de les societats Agissa, Girona SA i Prodaisa. El jutge ha citat Joan de Llobet, Àngel Dutràs i Lluís Sibils, a més de Sobrequés i Serra.

La formació ha destacat la «gravetat» que suposa que, per primer cop, entre els investigats figurin persones que en el passat van tenir responsabilitats polítiques dins l'Ajuntament de Girona. Per aquest motiu, la CUP ha urgit un cop més el govern gironí a presentar la querella, així com a adoptar una actitud molt «més activa» en el marc d'aquest procés judicial.

Els cupaires consideren que «l'Ajuntament s'ha de desmarcar de qualsevol mala praxi que haguessin pogut cometre les persones investigades en relació amb la gestió de l'aigua mentre van estar vinculades al consistori», i ha sol·licitat al PSC i al conjunt del govern municipal que no actuïn amb «corporativisme» en relació amb els exregidors, i que portin el cas fins a les darreres conseqüències. La formació també ha denunciat l'existència d'un sistema de portes giratòries entre la part pública i privada que pot haver afavorit les males pràctiques i l'actuació en favor d'interessos privats en la gestió del servei públic d'aigües.

Finalment, la CUP-Crida per Girona ha reclamat un consell d'administració extraordinari d'Agissa per valorar les darreres decisions del jutge. En aquest sentit, la formació advoca perquè Xavier Ballell sigui destituït com a conseller delegat de la societat, i que es nomeni una persona designada per la part pública per dirigir la societat i ostentar-ne la representació legal.