La Guàrdia Civil duu a terme aquest dimarts al matí una quinzena de registres relacionats amb el cas Agissa a Girona, Fornells de la Selva, Bescanó i Navata, segons ha informat el cos armat. Es tracta d'una operació coordinadora pel titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de la capital gironina i la investigació gira entorn als presumptes delictes de frau i administració deslleial en la gestió de l'adjudicació del subministrament d'aigua. El jutjat ha declarat el secret de sumari. El cas també té una presumpta vinculació amb el 'cas 3%'.

A l'Ajuntament de Girona, no s'hi està produint cap escorcoll, però un tinent de la policia judicial hi ha entrat vestit de paisà per demanar informació referent a Agissa. El consistori ha remarcat que molta de la informació demanada ja s'havia facilitat al llarg de la instrucció. No es preveu que en aquesta operació hi hagi cap detenció.

El jutjat d'instrucció número 2 de Girona, que ha declarat el secret de sumari, investiga suposades irregularitats a l'empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa) inicialment arran d'una denúncia presentada per la CUP.

Un informe de l'Agència Tributària encarregat pel jutge del Vendrell que instrueix la causa del 3% vincula aquesta empresa amb altres d'investigades en aquest cas. L'informe analitza la gestió d'Agissa durant el període 2008-2015, però sobretot posa el focus en el 2012, any en què la consultora Efial, una de les investigades en el 'cas 3%', va emetre un informe favorable a la pròrroga del contracte a Agissa. La pròrroga fins l'any 2020 es va fer en l'etapa en què el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, era alcalde de Girona.

Aquestes són imatges de la Guàrdia Civil registrant la seu d'Agissa difoses pel propi institut armat

El passat juliol, la fiscalia anticorrupció va asummir la investigació sobre les suposades irregularitats a l'empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa). La seva designació va arribar després que l'informe de l'Agència Tributària estabíls vincles entre Girona S.A. i societats investigades en el cas 3%, com AMR Publicitat o Concerts Estudio.

Aquest dimarts, agents de la Guàrdia Civil estan fent escorcolls a la seu d'Agissa al carrer Ciutadans de Girona, on hi ha el gruix del desplegament policial. A les portes de l'edifici hi ha tres cotxes logotipats i s'hi pot veure una desena d'agents a dins i a fora.

Al llarg del matí també s'estan fent escorcolls a empreses i domicilis dels investigats pel cas. Un altre dels registres s'està practicant a la planta potabilitzadora de Montfullà, a Bescanó, on hi ha el laboratori d'aigües. A Navata, la Guàrdia Civil està a la seu de l'empresa Prodaisa.

A l'Ajuntament de Girona, en aquests moments s'està preparant tota la documentació que ha demanat el tinent de la Guàrdia Civil que hi ha accedit de paisà. Fonts del consistori han remarcat que molta de la documentació demanada ja s'havia facilitat al llarg de la investigació judicial, però que se'ls tornarà a lliurar.