Estudiants, professors i personal de la Universitat de Girona s'han manifestat aquest divendres al migdia de forma massiva a la ciutat de Girona "per la defensa de la democràcia i el dret a decidir". Procedents dels diferents campus de la UdG han omplert la plaça Sant Domènec, on hi ha el rectorat de la universitat. Des d'allà han iniciat una marxa que ha passat per les escales de la catedral i que ha finalitzat a la seu de la Generalitat. Durant les prop de dues hores de concentració i manifestació s'han cridat lemes com "independència", "volem votar" o "els carrers seran sempre nostres".

El representant dels estudiants ha denunciat en un manifest els atacs de l'estat espanyol dels últims dies i ha augurat que aquesta no serà l'única mobilització. Per la seva banda, el rector de la UdG, Sergi Bonet, també ha fet esment als atacs de l'esta espanyol i ha fet una crida a anar a votar a l'1-O tot dient, "no som aquí per defensar la República, aquesta ens l'hem de guanyar democràticament i pacífica el proper 1 d'octubre".

La manifestació ha continuat per la Catedral de Girona, on s'han concentrat de nou a les escales i han cantat Els Segadors. El recorregut ha finalitzat al pati de les magnòlies de l'edifici de la Generalitat a Girona on s'han llegit de nous els manifestos.