La tradicional cursa de mitjans organitzada per la plataforma cívica Mou-te en Bici. L'activitat es va fer dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Enguany, la cursa es feia des de l'ajuntament de Sant Gregori fins a l'ajuntament de GironaAquesta singular cursa pretén visualitzar les diferents alternatives de transport des d'un punt a un altre i comparar-ne el temps destinat i el seu cost econòmic i mediambiental.

La cursa la va guanyar la bicicleta de carretera que va fer el trajecte en quinze minuts. A continuació, tant sols un minut després, va arribar la moto. La persona que anava en autobús va completar la ruta en dinou minuts i quaranta cinc segons. La resta de bicicletes van arribar en vint minuts. Eren una tot terreny que havia fet la ruta pel camí ral i la bicicleta elèctrica. Finalment va arribat el cotxe, en vint-i-tres minuts i la persona que va fer l'itinerari caminant que hi va estar seixanta minuts.

Aquests resultats, segons la plataforma Mou-te en Bici deixen clar que les opcions sostenibles (bicicleta i transport públic) són «altament competitives en aquest trajecte».

La Plataforma va indicar que «malgrat aquests bons resultats, els ciclistes han ressaltat la manca de seguretat en la carretera que uneix Sant Gregori i Girona, sense carril bici ni voral ample.» També, que «el camí ral compta amb deficiències de seguretat a causa de la sorra que s'acumula al ferm i a la seva irregularitat, amb sots i basses d'aigua». Pel que fa al transport públic, lamenten que «la baixa freqüència de pas» (que és d'una ) fa que sigui una alternativa poc còmode.