Manel, Zoo, Babylon Circus i Oscar Mulero seran els caps de cartell de la programació musical de les Fires de Sant Narcís L'escenari de la Copa serà un any més el nucli principal de la proposta musical però es mantenen els espais de l'envelat, la Copeta i la plaça de Sant Feliu per oferir una proposta que arribi a tots els públics. Els concerts de l'Auditori de Girona, les sardanes i al Sunset Jazz Club, a més dels concerts previstos dins les Fires populars - que es presentaran properament- completen una programació amb més de seixanta actuacions.

La regidora de Dinamització del Territori i Salut, Eva Palau, juntament amb el programador musical, Natxo Morera, van destacar ahir que «tornem a ser l'aparador musical de tardor de Catalunya, amb propostes de grups molts consolidats i també amb noves propostes de formacions que en els propers temps s'hauran de tenir en compte i que valorem que tinguin la porta d'entrada a través de les Fires».

Protocol contra el sexisme

Palau va aprofitar la presentació per anunciar que durant les Fires s'iniciarà un protocol contra les agressions sexistes i de tot tipus a la ciutat que es presentarà properament.

El primer dia de la Copa (27 d'octubre) hi passaran l'Hora de Joglar i un «combat de galls» entre l'Orquestra Di-versiones i l'Orquestra Maribel que s'aniran intercalant i, fins i tot, cantaran conjuntament alguna peça.

El dia següent, actuaran el grup de pop rock barceloní The Unfinished Sympathy, el conjunt d'indie nascut entre Girona i Sant Feliu de Guíxols Bullitt i i la banda de folk Edward Estlin. La vigília de Tots Sants serà el moment dels valencians Zoo i els terrassencs Doctor Prats. El dijous de Fires hi haurà música avançada i electrònica amb els DJ madrileny Oscar Mulero i el DJ asturià Kessell. La banda francesa i mestissa Babylon Circus, i el punk-rock tarragoní Crim actuaran el 3 de novembre. L'endemà actuaran Manel i els osonencs La Iaia.

La cançó d'autor catalana i la música funk i soul prendran l'escenari de Sant Feliu aquestes Fires. Hi passaran Càntut (format per Sanjosex i Carles Belda), la cantautora del Maresme Judit Nedderman, Bigblack Rhino, Steve Smyth, Guillem Roma, Núria Grahame, la cantant islandesa Ina Forsman i el músic El Petit de Cal Eril.

L'envelat, a la plaça Miquel de Palol, oferirà propostes de ball amb l'Orquestra Selvatana (dissabte 28 d'octubre), coincidint amb el dia del Sopar Popular de Fires; També hi actuaran la Principal de la Bisbal, la vigília de Tots Sants (31 d'octubre) i l'Orquestra Maravella (4 de novembre).

Els més menuts tornaran a tenir el seu espai musical a les Fires de Sant Narcís. La Copeta (l'esplanada de la Copa) acollirà aquest any les actuacions de 2princesesbarbudes, El Pot Petit i Reggae per Xics.