Els tres punts del radar rotatiu es posen en marxa aquest mes i multaran al novembre

S'està ajustant el programari que regularà les velocitats amb el marge d'error inclòs i en breu es posaran les caixes, que estaran a Pericot, carretera Barcelona i el pont de Fontajau - Durant unes setmanes qui excedeixi el límit només serà avisat

10.10.2017 | 07:09
El màstil on es col·locarà la caixa del radar a l´avinguda Lluís Pericot.

Els tres punts del radar rotatiu que es col·locaran a Girona es posaran previsiblement en funcionament a finals d'aquest mes però no començaran a sancionar fins unes setmanes després, ja al mes de novembre. N'hi haurà en un tram de l'avinguda Lluís Pericot, a la carretera de Barcelona i al pont de Fontajau. L'Ajuntament només disposarà d'un radar però hi haurà tres caixes i anirà canviant de lloc l'aparell periòdicament sense alertar d'on està col·locat cada cop. D'aquesta manera, el conductor no sabrà si passa per una caixa amb radar o buida.

Aquests dies s'està revisant i ajustant tot el programa informàtic que servirà perquè el radar faci les fotografies quan toqui. Es vol tenir l'aparell el màxim de precís fins i tot amb el marge d'error que es dona sempre a aquest sistema de control.

Posteriorment només quedarà col·locar les caixes. Fa uns mesos ja es va fer tota l'obra civil per col·locar-los als llocs seleccionats, fent-hi arribar l'electricitat i posant-hi el màstil que aguantarà les caixes.

La idea de l'Ajuntament, segons ha explicat el tinent d'alcaldia de Mobilitat, Via pública i Urbanisme, Joan Alcalà, és que un cop es posi en funcionament només tingui un caràcter informatiu. D'aquesta manera, els vehicles que passin pel punt on hi ha realment el control de velocitat i ho facin més ràpid del que permet la via, se'ls fotografiarà i se'ls enviarà una notificació advertint-los que han incorregut en una infracció i que properament l'aparell començarà a sancionar. Es tracta d'un tipus d'aparell que controlarà la velocitat de tots els carrils de la carretera, encara que sigui dos per banda, ja que és capaç de discriminar segons els diferents carrils.

En llocs amb alta accidentalitat

Els tres punts triats per l'Ajuntament són vies amples on s'ha comprovat que els conductors solen circular a una velocitat excessiva i s'ha constatat que hi solen haver accidents per aquest motiu. A més, són trams rectes on en molt d'espai no hi ha cap element viari que pugui obstaculitzar els vehicles, com podria ser una rotonda o allà on els semàfors, si estan sincronitzats, permeten circular recte trams llargs abans de trobar una interrupció.

Al pont de Fontajau, per exemple, hi ha carrils bici als laterals de la calçada i els ciclistes havien manifestat el perill que suposa la velocitat dels vehicles a motor tant a prop seu.

A l'avinguda Lluís Pericot, l'aparell estarà situat entre el pavelló de Palau-sacosta i la rotonda on es connecta amb el carrer del riu Cardener, que té forma ovalada i molts conductors tiren recte sense frenar. Els veïns s'han queixat sovint de la velocitat de pas dels vehicles, sobretot en el sentit que fa baixada.

El de la carretera Barcelona està situat en el tram comprès entre les cruïlles amb els carrers Segre i Cardener. La carretera Barcelona és pràcticament sempre el carrer on es produeixen més accidents segons les estadístiques anuals que facilita l'àrea de Seguretat cada any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

El gegants van ser protagonistes d'una de les prèvies de fires.
Les Fires i Festes de Sant Narcís escalfen motors

Les Fires i Festes de Sant Narcís escalfen motors

Els gegants i la prèvia de la competició entre barris van servir d'avantsala de la festa de la...

La Fira de Mostres creix un 8% en superfície d´exposició contractada

La Fira de Mostres creix un 8% en superfície d´exposició contractada

El certamen tindrà 397 estands i entre les novetats inclourà tallers de la UdG i d'emprenedoria...

Un projecte per estudiar les vivències a l´antic hospici guanya la beca 8 de març

Un projecte per estudiar les vivències a l´antic hospici guanya la beca 8 de març

S'ha atorgat a Céline Xicola i Montserrat Carbonell. La subvenció, de 6.000 euros, busca potenciar...

Condemnen a 16 anys i 3 mesos de presó l´assassí de Montse Méndez

Condemnen a 16 anys i 3 mesos de presó l´assassí de Montse Méndez

La sentència imposa una pena de dos anys de presó al seu company de pis, que va ajudar-lo a...

Ningú no governa el turisme

Ningú no governa el turisme

La jornada «Governar la ciutat amb turisme», celebrada ahir a Girona, conclou que és molt difícil,...

Successos Un detingut per robar en un pis de Salt

Successos Un detingut per robar en un pis de Salt

Agents de la policia local de Salt han detingut recentment un jove de 21 anys per la seva...

Enllaços recomanats: Premis cinema