La Fira de Mostres creix un 8% en superfície d'exposició contractada

El certamen tindrà 397 estands i entre les novetats inclourà tallers de la UdG i d'emprenedoria per als nens

21.10.2017 | 07:31
Coralí Cunyat i Domènec Espadalé van presentar el certamen.

La 56a edició de la Fira de Mostres de Girona continua remuntant i aquest any tindrà un 8% més de superfície comercial contractada que l'any passat i un 3% més d'expositors. Se celebrarà del 28 d'octubre a l'1 de novembre, entre el palau de Fires i el Camp de Mart de la Devesa de Girona. En total, aquest 2017 s'han contractat 12.876,5 metres quadrats i hi haurà 397 empreses i institucions.

El pressupost per a aquest any és de 560.000 euros. Pel que fa als sectors, el més representat és el d'emprenedoria, tecnologia, serveis i turisme, que engloba el 30,23% dels estands. La construcció i la decoració suma un 29,22% del total, dels quals es destaca l'augment de pes dels expositors vinculats al món immobiliari, que recuperen la presència que havien perdut en altres edicions. Alimentació i gastronomia representen el 18,39%; maquinària industrial el 16,88%; i el món del motor, el 5,28% restant.


Procedència dels expositors

Pel que fa a procedències, un 26% dels expositors són empreses i institucions de Girona. De la resta de la demarcació hi ha el 47%. La resta són un 21% de la resta de Catalunya i el 6% restant provenen de diferents punts de l'Estat espanyol, com ara Madrid o Málaga.

La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, va destacar ahir la fidelització de molts expositors que any rere any repeteixen al certamen. De fet, el 87% ja van ser-hi presents l'any passat. «És una fira útil, que funciona». «Surt a compte invertir i ser-hi per donar a conèixer els productes i fer visible la marca», va insistir. Mentrestant, el president de Fira de Girona, Domènec Espadalé, va destacar l'augment d'expositors i de contractació d'espais per comparar-ho amb la situació econòmica actual, que a poc a poc va sortint de la crisi. «La Fira de Mostres és un bon termòmetre empresarial», va dir.

A banda dels expositors, el certamen inclou un centenar d'activitats en espais diferenciats. Hi haurà una zona gastronòmica amb tastets i concursos, i diferents punts on es tractarà l'emprenedoria amb xerrades i tallers, alguns destinats als infants. També destaca l'espai de la UdG on hi haurà conferències, tallers i exposicions. Els API i els decoradors d'interiors també tindran una zona d'activitats.

Les entrades per al certamen costaran 4,5 euros, però de tota manera, els dos dies laborables (30 i 31 d'octubre) el preu serà de 2,5. Ara bé, tots aquells qui es descarreguin l'app de la Fira de Girona podran baixar-se una invitació gratuïta. L'horari d'obertura serà de les deu del matí a les vuit del vespre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Girona obre els llums de Nadal amb un record cap «als que no podran celebrar-ho a casa»

Girona obre els llums de Nadal amb un record cap «als que no podran celebrar-ho a casa»

Madrenas fa referència sense citar-ho explícitament als exconsellers presos

Mentoria Seixanta alumnes al Projecte Rossinyol

Mentoria Seixanta alumnes al Projecte Rossinyol

Un total de 60 alumnes participaran a la novena edició del Projecte Rossinyol a la ciutat...

Queixes al carrer Sta. Eugènia perquè el carril bici ha tret espai per als cotxes

Queixes al carrer Sta. Eugènia perquè el carril bici ha tret espai per als cotxes

El tram va de la rotonda dels Maristes fins a l'avinguda Sant Narcís i l'Ajuntament ara ha...

El jutjat de Girona que porta la querella de l´1-O demana la identificació dels agents

El jutjat de Girona que porta la querella de l´1-O demana la identificació dels agents

També sol·licita que se li remeti un informe detallat de les actuacions que es van dur a terme, i...

Lluís Maria de Puig donarà nom al mirador de l´Onyar de la plaça de Sant Feliu

Lluís Maria de Puig donarà nom al mirador de l´Onyar de la plaça de Sant Feliu

L'Ajuntament de Girona, coinicidint amb el cinquè aniversari de la defunció del polític, fa un...

Enllaços recomanats: Premis cinema