Els presumptes lladres que van perpetrar els robatoris a l'interior de vehicles a la zona comercial dels Maristes al llarg d'aquesta setmana ja han pogut ser detinguts per la Policia Nacional. Es tracta d'una parella a qui el cos policial va arrestar divendres.

Es tracta de dos veïns de Girona que compten amb un expedient delictiu molt ampli. Són multireincidents i han quedat acusats per la Policia Municipal com a presumptes autors de 22 robatoris a l'interior de vehicles. Els detinguts són María del Carmen Mancebo Domínguez, de 20 anys, i Rachid Asseunk, de 31 anys, tots dos veïns de la ciutat. Ambdós van passar aquest dissabte al matí a disposició judicial i el jutge els va deixar en llibert amb càrrecs.

Les detencions s'han produït arran de la segona onada de robatoris i de moment estan acusats d'aquests fets. Cal recordar que la primera onada de robatoris en aquesta àrea comercial es va donar el cap de setmana del referèndum, la matinada 1 d'octubre. En aquesta ocasió van quedar afectats una quinzena de vehicles.

I aquesta setmana, dimecres, els veïns de la zona es van despertar amb una vintena d'automòbils amb vidres trencats i que els havien robat objectes de dins. Arran de tots aquests fets, la Policia Municipal de Girona va muntar amb els Mossos un dispositiu.

El dia clau: la identificació

Va ser precisament el 18 d'octubre quan una patrulla de la Policia Municipal va sentir soroll de trencadissa de vidres en un lloc proper al que estaven vigilant. En atansar-s'hi, els agents van veure un noi i una noia que fugien entre unes bardisses i s'endinsaven per la zona de les hortes de Santa Eugènia. Els policies els van seguir corrent, però finalment es van fer escàpols. Malgrat això, els van poder identificar de forma visual. I a partir d'aquí, la policia va comprovar que del lloc d'on havien fugit els sospitosos hi havia una vintena de vehicles amb els vidres trencats i l'interior regirat.

Aquest divendres, en el marc del dispositiu de recerca dels lladres, a quarts de cinc de la tarda una patrulla de la Policia Municipal de paisà va veure la parella sospitosa a l'altura del número 198 del carrer del Güell. Davant la certesa que es tractava de l'home i la dona que havien protagonitzat la fugida dos dies abans, els agents els van identificar i detenir. En el moment de la detenció, la dona duia pertinences procedents de l'interior d'un vehicle aparcat al carrer de Tarragona que havia estat denunciat per un robatori succeït al matí.

La investigació policial es manté oberta i de moment també es relaciona Rachid A amb el robatori l'11 d'octubre d'una motxilla robada de dins d'un altre vehicle estacionat a prop del parc de la Comtessa Ermesenda. De moment s'acusa la parella de 22 robatoris a l'interior de vehicles.