L'Associació de Veïns Devesa- Güell ha decidit batejar el parc infantil de la plaça Prudenci Bertrana amb el nom de la seva filla, Aurora Bertrana. D'aquesta manera, l'entitat vol reconèixer la tasca de l'escriptora que va passar la seva infància a Girona. De fet, tot i que es podria haver posat una placa compartida amb motiu de l'any Bertrana per commemorar el 150è aniversari del naixement de Prudenci Bertrana i el 125è aniversari de la seva filla, Aurora Bertrana, es va decidir fer-ne dues per tal que Aurora tingui un reconeixement propi. Se li volia donar visibilitat.

De fet, l'acte celebrat aquest diumenge al migdia davant d'un centenar de persones, entre veïns, polítics i persones del món cultural, va cloure amb una actuació d'una banda de jazz, Sant Swing Bocombo. L'elecció no va ser a la babalà. Aurora Bertrana va constituir i participar en més d'una banda de jazz formada només per dones. I a la banda d'aquest diumenge, la saxofonista era una noia, Maria Cruz.

El cap de setmana escollit tampoc era casual. Es va fer l'endemà del 25 de novembre, la diada de lluita contra la violència masclista. De reivindicació de la dona. Un bon motiu per homenatjar una dona avançada en el seu temps. La descoberta de les plaques va tenir el suport de la Xarxa de dones.

Entre els presents, a més de l'alcaldessa, Marta Madrenas, i altres regidors de diferents grups municipals (PDeCAT, ERC, CUP i PSC) van ser presents Dolors Reig i Lluís Lucero, dels Amics de la Unesco, i Joan Vidal i Gayolà, de la fundació Prudenci Bertrana.

Des d'ara, els nens i les nenes que juguin al parc de la plaça poden preguntar i saber no només d'en Prudenci, sinó també de l'Aurora i què representen.