Girona va acollir ahir la sessió de tancament del projecte «Construcció connectada», la xarxa col·laborativa del sector de la construcció de Girona i el seu entorn territorial. La xarxa es va constituir el mes de febrer i ha portat a terme diferents accions al llarg de tot l'any 2017.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, va participar amb la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana. «Després del bon treball fet, us volia animar a fer que aquesta xarxa tingui continuïtat. Ens agradaria poder arribar a convertir Girona en un referent del sector de la construcció sostenible al nostre país, tant pel que fa a la formació i el debat i la reflexió com pel que fa a la implementació», va remarcar Madrenas.

Durant la sessió d'ahir, el president de la demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Narcís Reverendo, ha fet la presentació del Pacte Nacional per a la Renovació Urbana de Catalunya i va explicar l'estat del projecte de l'Observatori de la ciutat per la rehabilitació i renovació urbana.

L'objectiu de «Construcció Connectada» ha estat crear una xarxa d'agents del territori per impulsar el sector de la construcció i reconvertir-lo a partir de la innovació i la sostenibilitat econòmica, social i ambiental. Un total de 14 entitats van constituir la xarxa en el moment de la seva formació però actualment aquesta xifra s'ha incrementat fins a les 18 entitats.