El Saló de Descans del Teatre Municipal serà l'escenari demà d'una exhibició d'escacs. El gran mestre gironí Àlvar Alonso disputarà una partida simultània d'escacs a cegues contra cinc oponents alhora. Tant Alonso com el seus rivals pertanyen al Club Escacs Gerunda. L'inici de les partides serà a les sis de la tarda.

Es tracta d'un nou repte de l'escaquista, nascut a Figueres el 1992, i que ja va aconseguir jugar i guanyar una partida simultània d'escacs contra quatre oponents el desembre de 2016. L'objectiu de la iniciativa és promoure el coneixement i la pràctica dels escacs a les comarques gironines.

La tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, ha destacat «la importància i el mèrit» de la iniciativa d'Alonso i del club i ha destacat «els valors d'un esport que mereix més difusió i reconeixement, com són els escacs». Muradàs ha afegit que «l'Ajuntament de Girona aposta de forma clara per l'esport de base i per donar suport als joves talents gironins, com Àlvar Alonso, que serveixen com a referent als nens i nenes de la ciutat».

Àlvar Alonso Rosell és gran mestre d'escacs, actualment té 2.544 d'ELO català i 2.509 d'ELO FIDE. El 2016 va ser campió d'Espanya de partides ràpides i campió de Catalunya d'escacs -títol que també va aconseguir el 2014. El 2011 va ser campió d'Espanya, tot i que anteriorment ja havia acumulat altres títols.