El Mercat del Lleó de Girona ha repartit un centenar de bicicletes entre els seus clients. Es tracta d'una iniciativa contra l'exclusió social que han tirat endavant els comerciants de les diverses parades i l'empresa Ecosol, vinculada a Càritas. Els agraciats han estat compradors que durant el mes de desembre i fins el dia de Reis han comprat en algun dels establiments participants. Cada comerciant entregava una butlleta al client i després es va fer un sorteig entre tots.

Aquest dissabte s'ha fet l'acte d'entrega del centenar de bicicletes, i cada afortunat ha escollit la que més s'ajustava a les seves necessitats. El president de l'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó, Manel Rodríguez, s'ha mostrat molt satisfet del resultat de la iniciativa i ha destacat que han "volgut donar un valor afegit a la campanya de Nadal i Reis".

Rodríguez considera que el més important és que es tracta d'un acte que "aporta valor social" i considera que els clients ho agraeixen, especialment en aquestes dates nadalenques. Les bicicletes estan al catàleg d'Ecosol i cada client agraciat n'ha pogut escollir el model que més li agradava.

Per la seva banda, Anna Güell, gerent d'Ecosol, ha destacat el "caràcter pioner" de la iniciativa, i valora que el Mercat "hagi volgut donar un valor social a l'hora de fer la promoció de Nadal entre els seus clients". En aquest sentit, Güell ha remarcat que la col·laboració dels comerciants amb l'empresa respon a "la inquietud social del Mercat a l'hora de sumar amb les entitats locals".

A més de les bicicletes, durant la campanya de Nadal l'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó ha sortejat també tres premis en vals de compra per valor de 300 euros cadascun. Els comerciants també han volgut mostrar el seu compromís social lluint en la seva decoració nadalenca avets de fusta recuperada de la fusteria 'Justa la Fusta', que gestiona Fundació Astres.