Les assemblees dels pressupostos participats dels barris de Girona comecen aquest dilluns. Les trobades es faran a tots els sectors per recollir les propostes que, després del procés de valoració tècnica, se sotmetran a consulta ciutadana entre l'11 i el 24 de juny. Devesa-Güell, Torre de Taialà, Mas Catofa i Germans Sàbat seran els primers barris on tindran lloc les reunions. Dimarts se celebraran les de la Vall de Sant Daniel, Figuerola-Bonastruc i Montjuïc.

Les entitats presentaran propostes de millora d'acord amb la quantitat que s'ha assignat al seu barri. Les propostes que la ciutadania ha volgut fer arribar a l'Ajuntament a través del formulari obert en el web municipal també es presentaran el dia de l'assemblea per debatre-les amb les de les associacions.

En la primera fase del procés, en què els veïns han pogut proposar projectes per fer al seu barri a través d'un formulari al web municipal, s'han rebut més de 200 propostes. Els barris on s'han enviat més aportacions han estat l'Eixample, Fontajau, Sant Narcís, Carme-Vista Alegre, Montilivi i Devesa-Güell.

A les assemblees, del total de propostes se n'acabaran prioritzant fins a un màxim de cinc, que es traslladaran a un equip de valoració perquè informi si és viable. Aquests informes es presentaran a les assemblees. Allà s'acabaran de definir els projectes que es votaran.