Com una onada que tot ho absorbeix, la primera vaga global de dones de treball productiu i reproductiu que va tenir lloc a l'Argentina el passat 8 de març s'ha estès arreu del món i ha arribat també a les nostres comarques. A Girona, fa dies que una colla de dones ben diverses ens estem organitzant amb trobades obertes i grups de telegram que s'amplien cada dia. De motius per fer vaga no ens en falten, les discriminacions i violències sexistes són presents en tots els àmbits i en el laboral prenen mil i una formes.

És una vaga transversal, per això, el 8 de març pararem el treball remunerat però també el treball domèstic i les cures, el nostre consum i els estudis i ens convertirem en activistes 100%. Quan parem les dones, es para el món i el 8 de març ho farem evident. Si una cosa volem mostrar amb aquesta vaga és la precarietat laboral dels sectors més feminitzats fruit del poc reconeixement de les tasques de cura i reproductives, històricament relegades a les dones, siguin remunerades o no. Per això un dels lemes de la vaga a Girona serà «penja el davantal».

Volem que els davantals esdevinguin símbols de la vaga de cures, la vaga de totes, i que pengin a tots els aparadors, finestres i balcons de la ciutat, també als equipaments públics: aquí hi ha una dona que avui fa vaga. Sabem que ens travessen desigualtats segons la nostra procedència, edat, classe social, formació o orientació sexual i per això volem generar complicitats entre dones treballadores i usuàries, netejadores i mestres d'escola, clientes i dependentes, dirigents i administratives, mestresses de casa i botigueres, cuidades i cuidadores... el 8 de març totes estem cridades a fer vaga.

És una vaga feminista que busca el protagonisme de les dones però que també interpel·la els homes, que també estan cridats a fer vaga i de qui esperem que esdevinguin còmplices necessaris.

Per això, homes, us proposem que feu públic el vostre compromís amb la vaga i les seves reivindicacions i que a la feina i a casa assumiu les tasques que les dones deixarem de fer i els rols logístics més invisibles en les accions de mobilització.

El 8 de març ocuparem els carrers amb accions al llarg de tot el dia i al vespre farem una gran manifestació per fer visibles els nostres treballs i les nostres demandes, per deixar clar que volem transformar tot allò que ens oprimeix i per, com van fer a l'Argentina fa un any, cridar ben fort una vegada més que «ens volem vives i lliures».