La CUP-Crida per Girona ha demanat explicacions al govern de Girona pel retard en l'entrega de l'informe que ha de justificar la ubicació del futur hospital Trueta a Domeny, que es va encarregar el juny de 2017 a l'empresa Antares Consulting per valor de 17.500 euros. Segons recorden els cupaires, el treball s'havia de lliurar el 6 d'octubre de 2017, però la consultoria va sol·licitar una pròrroga que els va posar com a nova data el 16 de novembre.

Els cupaires expliquen que, des de llavors, han sol·licitat aquest informe en dues ocasions. Com que el retard ja és de més de quatre mesos respecte als terminis d'entrega acordats, els independentistes demanen al govern que prengui mesures davant l'incompliment de contracte per part de la consultoria.

En el moment de la seva contractació, la CUP ja va qüestionar que el govern encomanés un estudi sense abans haver debatut amb la resta d'actors de la regió sanitària qiun és el model d'hospital que es necessita. A més, també van lamentar que l'encàrrec se centrés només en justificar la ubicació a Domeny i que l'empresa escollida fos una consultoria que compta amb exalts càrrecs del PP a Madrid entre el seu equip directiu.

Propera difusió

Fonts municipals, per la seva banda, assenyalen que ja han rebut el document i que en els propers dies reuniran els partits polítics per tal de donar-lo a conèixer. Posteriorment, es farà una presentació en públic.