L'Ajuntament de Salt vol començar a fer aquest mateix any el projecte de millora de la plaça Catalunya, amb l'objectiu de dinamitzar-la i que pugui ser més útil per a tot el veïnat. Segons ha explicat el regidor d'Entorn Urbà, Àlex Barceló, l'any passat el consistori ja va començar a les entitats del sector que els fessin propostes i suggeriments per a millorar el usos de la plaça, i també tenen previst demanar l'opinió de les associacions de veïns. L'objectiu és que els tècnics municipals comencin a redactar el projecte, que determinarà si s'ha de fer també alguna actuació urbanística, durant aquest 2018.

En el darrer ple municipal, el regidor de Canviem Salt, Wilder Palacio, va preguntar a l'equip de govern (ERC i IpS) si té previst intervenir en aquesta plaça, al considerar que està «deixada de la mà de Déu» i que li convindria més neteja. Barceló va respondre que està dins del llistat de temes que tenen previst començar a treballar aquest any, per tal de fer el projecte i, quan hi hagi disponibilitat econòmica, poder tirar-lo endavant.

Segons ha indicat Barceló, la principal voluntat és millorar els usos de la plaça, per tal d'optimitzar-la i que les entitats i els veïns en puguin treure el màxim de rendiment possible. Per això, des del consistori ja han començat a recollir les opinions d'aquests col·lectius per tal de tenir-les en compte de cara al projecte, que els serveis tècnics del consistori començaran a redactar aquest mateix any.

El que sí que es podrà començar a fer de forma immediata, a petició d'alguns veïns, és esporgar la vegetació més propera a algunes façanes, ja que es queixaven de la manca de llum. Aquests treballs, que depenen del servei de jardineria, es podran fer properament.

Donar-li «més vida»

Pel que fa al projecte de millora, segons ha explicat el regidor, la voluntat és que la plaça tingui «més vida» i que pugui ser «més útil» per a tot el veïnat. I és que es tracta d'una de les places més importants de la vila i que l'equip de govern té pendent de reformar des de fa temps. De la mateixa manera, està estudiant quin ús es podria donar a l'antiga guarderia, situada també a la zona.

El que encara no està clar és si la millora comportarà també alguna intervenció urbanística. Això dependrà, assenyala Barceló, del que es determini en el projecte. De tota manera, en cas que així sigui, tot apunta a què es desenvoluparia a partir de 2019. I és que l'Ajuntament surt d'una situació econòmica complicada: tot just ara ha pogut deixar el pla de sanejament en el qual estava immers des de 2010, i aquest 2018, per primera vegada en molt de temps, podrà destinar 600.000 euros a inversions.

Es tracta d'una quantitat molt superior a la dels darrers anys però que encara es troba molt lluny d'altres localitats similars a Salt. Tot i això, Barceló destaca la tendència econòmica positiva en què es veu immers el consistori i confia que, a partir de 2019, es podran començar a destinar més diners a inversions.