Nou episodi delinqüencial protagonitzat per joves menors d´edat i nois extutelats a la ciutat de Girona. Aquesta vegada per estar presumptament implicats en un robatori en un restaurant del barri del Mercadal. Els Mossos d´Esquadra van detenir aquest divendres dos menors que havien fugit del centre de menors on estan ingressats i un jove de 19 anys extutelat per robar en un restaurant. Els arrestats tenen nacionalitat mar­roquina i no compten amb domicili conegut. Tots tres han quedat arrestats com a presumptes autors d´un delicte de robatori amb força.

El major d´edat és conegut per la policia, ja que fa poc més de 15 dies va participar presumptament en una altre robatori, en aquest cas violent, al barri de Santa Eugènia. Compta amb domicili a les comarques de Barcelona i ja acumula quatre antecedents policials. Els fets que han culminat amb la detenció dels tres joves es remunten a la matinada del 2 de març, quan els Mossos van tenir coneixement que tres joves estaven a l´interior d´un restaurant japonès de la plaça Josep Pla.

Uns agents de l´oficina de denúncies de Mossos de seguida en sentir per l´emissora els fets van sortir a veure si els podien localitzar per la zona. Uns minuts després van veure un dels joves que coincidia amb la descripció facilitada i que en veure la policia va fugir corrents.

Els agents van córrer darrere seu i un agent de la Policia Municipal que estava per la zona es va afegir a la persecussió. A l´alçada del carrer Juli Garreta el van aturar i detenir. Per altra banda, una patrulla de paisà va localitzar els altres dos joves amagats entre uns gronxadors de la plaça Diputació i els va arrestar. La policia, a més, quan va anar al restaurant va poder comprovar que l´establiment presentava símptomes de forçament, una de les càmeres de seguretat, a més, estava danyada i hi havia tot d´objectes a terra. Els menors van ser lliurats al seu tutor legal i el major d´edat passarà avui a disposició judicial del jutge de guàrdia.

El jove extutelat que està també suposadament implicat en aquest robatori al restaurant va ser detingut pels Mossos fa poc més de 15 dies, en concret pels volts de la mitjanit del 17 al 18 de febrer.

Robatori violent d´un mòbil

Es va veure implicat en el següent succés: cinc joves van envoltar una noia, la van intimidar, empentar i li van robar el mòbil al carrer Bisbe Sibilla. Els agents van detenir els suposats lladres i la Policia Municipal, amb posterioritat, va poder recuperar el telèfon al voltant del pàrquing Central Marquina. Els detinguts per un robatori amb violència i intimidació al carrer Bisbe Sivilla van ser tres menors d'edat i un de 19 anys -el del robatori en el restaurant.

Arran d´aquest succés, com va avançar Diari de Girona fa quinze dies, dos joves extutelats es van enfrontar als Mossos perquè havien detingut aquests joves amics seus, entre ells el detingut de 19 anys. Fins i tot van arribar a agredir un dels policies.