Carles Falcó Huguet serà el pendonista d'honor dels Manaies de Girona. Propietari d'una històrica botiga de moda masculina actualment situada a la cantonada entre els carrers Maluquer Salvador i Migdia, Falcó és soci de la confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona des de l'any 1962 i va sortir durant 52 anys com a manaia, arribant a exercir com a cap de la banda.

El president de la confraria, Narcís Reixach, explica que s'ha escollit Falcó per la seva veterania dins la confraria i per haver estat «sempre un referent», a part de la seva tasca al capdavant de la banda. Falcó, per la seva banda, assegura que no s'esperava l'elecció, però es mostra molt agraït a la confraria. Segons recorda, va entrar-hi l'any 1962 i va començar amb la llança, però més endavant va anar evolucionant fins a convertir-se en el cap de la banda. Tot i que tenia previst retirar-se després de mig segle com a manaia, finalment ho va allargar un parell d'anys més, de manera que al final va acabar sortint 52 anys. Ara fa un parell d'anys -ell en té 74- que va deixar de fer-ho.

Un dels records que té Falcó de la seva infància és, precisament, quan el seu oncle, Ramon Falcó, va ser pendonista. «Jo era petit i des de la meva alçada veia els manaies alts i impressionants... són records que et marquen», assenyala. «Recordo encara com van arribar al menjador de casa de l'àvia i jo no parava de mirar-me'ls», afegeix. De la mateixa manera, recorda que tres o quatre companys de la seva colla també formaven part dels Manaies.

El pendonista és l'encarregat de custodiar el penó dels manaies entre el dimecres i el divendres Sant, data en què té lloc la processó. El dimecres Sant, els Manaies surten del castrum de Sant Lluc i van fins a casa del pendonista, que els rep i penja l'estandard del seu balcó. I allà es queda fins divendres Sant, quan el penó s'exhibeix durant la processó.