L'Ajuntament de Girona arranjarà el marge boscós de l'avinguda de França. Concretament, es tallaran alguns dels pins ubicats al turó de la Bateria i que es poden veure, a la dreta, quan se circula per l'avinguda de França en direcció al centre de la ciutat. Aquesta actuació de l'àrea de Sostenibilitat i de Mobilitat suposarà que tot un tram de l'avinguda quedi tallat al trànsit durant gran part del dia d'avui i demà. La restricció de pas de vehicles serà només d'entrada a la capital gironina. És la zona a tocar de l'hospital Josep Trueta.

L'actuació consistirà en una aclarida de la massa arbòria d'aquest marge i té com a objectiu potenciar el desenvolupament de l'alzinar propi del turó i minimitzar els riscos de possibles caigudes d'arbres a la calçada de l'avinguda de França, segons ha comunicat l'Ajuntament de Girona.

Els pins són una espècie que disposa d'un sistema radicular molt superficial, cosa que fa que siguin més sensibles a caigudes que no pas altres espècies com les alzines, per exemple, segons apunta una nota del consistori gironí.

Per tal de poder portar a terme la tala i la neteja de la massa boscosa, l'accés al centre de la ciutat per l'avinguda de França es tallarà al trànsit de vehicles avui i demà, entre les nou del matí i les quatre de la tarda. Per tant, set hores cada un dels dos dies.

Per entrar a la ciutat durant aquests hores de restricció, el tall es farà notori a la rotonda de la vila de Perpinyà, on hi haurà senyalitzacions d'advertència. D'aquesta manera, les desviacions de circulació durant aquest període es faran a través de l'avinguda de Josep Tarradellas i la zona de Fontajau o a través del nou pont del Ter i el carrer de Pedret.