Un grup d'estudiants d'Integració Social promouen una pintada participativa d'un grafiti a l'espai Som Salt amb l'objectiu de millorar el sentiment de pertinença al barri i la cohesió social. Els impulsors són Martí Sanahuja, Wafa Boulahrouzi i Marc Juher, estudiants de segon curs del Grau Superior d'Integració Social a l'Institut Vallvera de Salt. La iniciativa forma part de la programació del Pla comunitari d'infants, joves i famílies, impulsat per l'Obra Social La Caixa, el Casal dels Infants, el Consorci de Benestar Social Gironès- Salt i l'Ajuntament de Salt des de l'any 2010.

L'acció preveu diferents moments. Inicialment, el 17 de març, es convocarà a tots els nois i noies i famílies vinculades a l'espai Som Salt per tal de dissenyar conjuntament el contingut i el missatge de la pintada.

Molta implicació

Hi ha gent del club de bàsquet Salt, el Cau de Can Tona, el projecte Juguem?, La Casita i el Casal Familiar, del Casal dels Infants; i també s'ha convidat a participar a les associacions de veïns del Veïnat i de la plaça Catalunya, a més de tots els veïns que viuen en els blocs adjacents al solar. Posteriorment, cada grup pintarà una part del grafit i en un tercer moment, el 21 d'abril, es presentarà el resultat de la creació artística amb una gran festa oberta a tota la població.

Per al disseny i l'elaboració del grafit, els joves estudiants han contactat amb artistes urbans de renom que donaran suport a l'activitat de forma voluntària.