L'equip de govern de Salt (ERC i IPS-CUP) va aprovar ahir els ERCCUPpressupostos( són militants del PDeCAT que van deixar el grup municipal de CiU). La resta de l'oposició va votar-hi en contra i pràcticament tots van criticar que gran part dels ingressos previstos passen per un increment molt elevat en la previsió de recaptació de diners per multes de trànsit i circulació. Al seu parer o no es complirà el pronòstic o la policia haurà de dedicar-se a posar multes.

L'any passat la previsió d'ingressos per aquest concepte era d'1'1 mions d'euros i es van recaptar 760.000 euros, tal com va recordar la portaveu del PSC, Iolanda Pineda. L'any anterior havien estat de 740.000 euros. Per aquest 2018, la previsió, s'enfila fins als 2,1 milions. Cal tenir en compte que s'ha posat en funcionament un radar que es va movent rotativament per tres caixes i que també hi ha un semàfor controlat per càmeres que posa muiltes si un vehicles se'l passa en vermell. De fet, la previsió d'ingressos, es divideix en uns 900.000 euros per multes de circulació i la resta s'hauria d'obtenir amb el radar i la càmera de control del semàfor. De fet, aquesta càmera posa, cada dia, 28 multes.

El portaveu de PxC, Sergi Fabri, va voler comprar les previsions de l'equip de govern amb poblacions similars, o amb més habitants, pel que fa a població. Ho va fer d'acord amb la previsió de les multes de circulació, on es preveu un ingrés de 900.000 euros. Va apuntar que a Olot es recapten 380.000 euros, a Figueres 800.000 euros i a Blanes 450.000 euros.

En base a aquests seguit de crítiques, a les quals també es va afegir el grup de CiU, que lidera Jaume Torramadé, el tinent d'alcaldia de Seguretat Ciutadana i Serveis Econòmics, Toni Vidal, va admetre cert interès a aconseguir diners amb les multes per poder tirar endavant inversions a la vila però també va deixar clar la funció disuassòria del radar rotatiu, ja que en els tres punts on hi ha la caixa, s'ha notat una disminució de velocitat considerable.

Comunitats, habitatge i seguretat

A banda d'aquesta previsió d'ingressos per multes, els grups van esgrimir altres arguments per no donar suport als pressupostos. Un altre punt en comú és el fet que demanar un crèdit per fer front a les inversions. CiU va insistir que els ajuts a les comunitats de veïns haurien de ser una prioritat en el pressupost. El PSC Per Ciutadans, Atilano González va demanar més diners en neteja, instal·lacions esportives i seguretat. PxC es va queixar que no es tingui en compte la cura dels animals domèstics. Per Canviem Salt,Wilder Palacio, va reclamar un pla local d'habitatge. Per part dels regidors no adscrits, Josep Valentí va admetre que no era el pressupost que voldrien però que el seu vot afirmatiu serveix per tirar endavant les inversions per al poble.