El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va confirmar ahir que el Ministeri de Defensa adoptarà «totes les accions legals» que calgui davant la decisió de Fira de Girona de Fira de Gironaprohibir la presència de l'Exèrcit a l'Expojove d'enguany per incomplir la normativa

per impedir que tinguin estand i va recordar que els efectius militars estan «obligats» a dur l'uniforme en actes de servei. Malgrat això, va demanar als responsables del Patronat de Fira de Girona perquè creu que aquesta situació afecta els gironins. «L'Exèrcit és una sortida professional com qualsevol altra i l'any passat dels 6.000 visitants, uns 1.300 es van interessar per aquesta opció», va dir.

Per això, Millo va demanar que es facin enrere i que aixequin una sanció que «només posa de manifest el seu sectarisme i la fòbia a aquest cos». Fa uns dies es va saber que s'ha exclòs la presència de l'Exèrcit a Expojove per tres anys perquè els efectius anaven amb uniforme militar, en contra del que diu el codi ètic de Fira de Girona.