L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, assegura que la fi de les obres al parc Central no fa oblidar "el patiment" dels veïns ni tampoc "els incompliments" de l'Estat. En un fil a Twitter, l'alcaldessa ha reiterat que l'Ajuntament recollirà -i quantificarà- tots aquests "danys i perjudicis" en un informe, i que després reclamarà a Adif que en respongui. Marta Madrenas també ha ironitzat sobre el fet que el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, hagi inaugurat la zona aquest dimarts. "Avui els representants de Foment, desapareguts durant tant de temps, han vingut a Girona a donar per acabades les obres", ha piulat a la xarxa social. Per últim, l'alcaldessa recorda que la ciutat encara pateix les conseqüències de l'obra del TAV i que queden "espais pendents" per "negociar" amb Foment. El més urgent, la remodelació de la plaça Espanya.

L'alcaldessa de Girona ha fet servir Twitter per respondre les crítiques que li ha llançat el secretari d'Estat d'Infraestructures. Durant la inauguració de les obres de reposició del parc Central, Julio Gómez-Pomar ha retret a l'Ajuntament que no assistís a l'acte -tot i que se l'havia convidat- i que només pensés en reclamar "danys i perjudicis".

D'entrada, Madrenas ha començat el fil ironitzant sobre el fet que representants de Foment hagin visitat la zona, després d'estar "desapareguts durant tant de temps". L'alcaldessa ha recordat, a més, que avui precisament fa un any que ella mateixa va aconseguir "el compromís" de l'Estat "d'acabar les obres d'una vegada per totes", pactant els treballs que calia fer a la zona del parc Central i el calendari.

"Avui, per fi, nou anys i vuit mesos després de començar, acaben unes obres que han condicionat el dia a dia de la ciutat", assegura l'alcaldessa al Twitter. Per això, Marta Madrenas ja avança que la fi de la reposició, en cap cas, "fa oblidar el patiment" que han viscut els veïns i veïnes -suportant pols i sorolls- ni tampoc "els incompliments de terminis i compromisos" que ha acumulat l'Estat.

"Molts treballs els hem assumit des de l'Ajuntament de Girona per no penalitzar encara més els veïns", recorda l'alcaldessa (en referència, per exemple, a la reurbanització del carrer Bisbe Sivilla). Per això, Madrenas ja avança que tot això quedarà recollit a l'informe que quantificarà "aquests danys i perjudicis per a la ciutat", que després es reclamaran a Adif.

La plaça Espanya, el més urgent

Al fil de Twitter, l'alcaldessa també recorda que, tot i que Adif hagi enllestit el parc Central, "encara queden altres espais pendents a la ciutat que s'han modificat per les obres del TAV, i que s'han de negociar". "El més urgent, la remodelació de la plaça Espanya", hi afegeix.

"Continuarem exigents per garantir el compliment de les obligacions d'Adif a Girona el més aviat possible, per accelerar els treballs pendents, i pensant sempre en el bé dels ciutadans de Girona", assegura l'alcaldessa.

Per últim, Madrenas recorda que el nou parc Central, que ara l'Ajuntament recepcionarà, és una "peça clau per a la definició d'una nova centralitat a Girona", perquè fa de xarnera entre els barris de Sant Narcís, l'Eixample, la Devesa-Güell i Santa Eugènia. "Ja estem treballant per integrar-lo en el dia a dia de tota la ciutat", conclou.