La Comissió d'Urbanisme de Girona va donar ahir llum verd a l'ampliació del bloc quirúrgic i de l'hospital de dia de l'hospital Josep Trueta de Girona, un dels projectes més ambiciosos del centre a mitjà termini. L'ampliació, que suposarà una inversió de 12 milions d'euros, suposarà aixecar un nou edifici a la banda fluvial i és bàsica per descongestionar dos serveis clau, ja que permetrà assumir més activitat quirúrgica i tractaments de càncer.

La Comissió territorial d'Urbanisme de Girona va aprovar ahir definitivament la modificació de la normativa que permetrà que l'hospital pugui créixer en gairebé 5.000 m2 de sostre, en cas de necessitat, sense incrementar l'alçada. El canvi permetrà executar l'ampliació del bloc quirúrgic i de l'hospital de dia oncològic, un projecte que actualment es troba en fase de redacció. El projecte preveu la construcció d'un edifici nou de 3.900 m2 distribuïts en tres plantes i, amb el canvi de normativa, es podrà disposar d'uns 1.100 metres de sostre d'escreix per si fossin necessaris en el futur.

L'ampliació, que també suposarà la remodelació de 2.500 m2 de l'edifici principal, elevarà dos pisos més per sobre de l'actual edifici de l'ICO, situat a la façana est.

El primer pis acollirà l'hospital de dia (que passarà de les 25 places actuals a 40), el segon quedarà per ara com un espai de reserva i al tercer pis s'habilitaran cinc quiròfans, que es connectaran amb l'Àrea Quirúrgica actual. Així, el centre passarà dels onze quiròfans existents a setze.