Girona registra aquesta tarda una multitudinària concentració davant la seu de la Subdelegació del Govern a Girona, per expressar el seu rebuig a la detenció de Carles Puigdemont i a l'empresonament dels líders independentistes.

Al clam de "president Puigdemont", milers de manifestants (10.000 segons la Policia Local), han cridat a "guanyar la República des del carrer" i a fer efectiva la "primavera catalana". Els manifestants han corejat consignes com "Canya contra Espanya" o "Ni un pas enrere" abans de dirigir-se en manifestació cap a la sortida de Girona Oest per tallar l'AP-7.

Durant els parlaments, els representants de la plataforma Girona Vota, del CDR i el col·lectiu de joves independentistes La Forja, han demanat a la ciutadania que sigui "protagonista de la construcció de la República" davant "la nova onada repressiva de l'estat espanyol que ha detingut el president legítim".

En aquest mateix punt, ja s'havien mobilitzat durant el matí activistes convocats l'organització juvenil La Forja: van pintar de groc part de l'edifici i van arrencar les banderes espanyola i europea i les van substituir per una senyera, una estelada i la bandera negra de la resistència,

Ja a la tarda s'hi han afegit un gran nombre de persones convocades pel col·lectiu Girona Vota. El nombre de concentrats ha anat augmentant de manera molt important (la Policia Local els ha xifrat en 10.000 persones) i poc després de les sis de la tarda s'ha tallat la Gran Via de Jaume I. Entre els manifestants s'han escoltat crits de "Puigdemont president" o "Aquest edifici serà una biblioteca".