L'Audiència de Girona ha decidit mantenir a la presó el monitor de gimnàs de Salt acusat de presumptes abusos sexuals a menors. L'òrgan judicial considera que hi ha «risc de fuga» per part de l'acusat, ja que aquí «no té patrimoni ni tampoc arrels familiars». En el darrer cas, referint-se suposadament a fills. Tot i la negativa al recurs, reconeix que l'home es va «presentar voluntàriament a declarar» la darrera vegada, però decideix no posar-lo en llibertat.

La seva defensa -exercida per l'advocat Sergio Noguero- havia presentat un recurs després que el passat 16 de febrer l'home ingressés a presó provisional pel que esdevindria una pena molt elevada (vuit delictes d'abusos sexuals, dos dels quals serien continuats). L'acusació pública, en aquell moment, no va demanar una opció que recollís un ingrés de presó amb fiança.

L'origen dels fets

La primera denúncia la van interposar els pares d'una alumna a mitjans desembre. El cas, però, es va destapar quan una de les menors va dir als seus pares que no volia anar al gimnàs perquè una persona havia abusat d'ella.

Segons van denunciar, el monitor d'arts marcials hauria fet servir d'excusa que feia massatges a les víctimes per fer-los tocaments. Els pares van posar la situació en coneixement d'altres possibles afectats i d'aquesta manera van sortir els nous casos. El detingut és un conegut practicant i professor d'arts marcials i cinturó negre, que va entrar a treballar en aquest local fa aproximadament dos anys i mig. Tenia molts alumnes i a les seves classes s'hi podien ajuntar fins a una vintena de persones. L'acusat exercia d'instructor de kickboxing tot i que ensenyava diferents arts marcials, de manera molt genèrica. Amb aquells alumnes adults també entrenava arts marcials mixtes, sense especialització concreta.