El Ministeri de Defensa ha portat al jutjat la decisió de Fira de Girona de prohibir la participació de l'Exèrcit a l'Expojove durant els propers anys. A la demanda, l'advocacia de l'Estat demana que, mentre no hi hagi sentència, el magistrat permeti "com a mesura cautelar" que les forces armades puguin tenir estand al certamen i anar-hi uniformades.

Inicialment, Defensa sol·licitava que el jutjat ho decidís sense escoltar els arguments de Fira de Girona (una mesura que, en l'argot judicial, es coneix com a inaudita part). En una resolució, però, el magistrat acorda decidir res sense celebrar una vista per saber les posicions de cada part. Per això, cita tant el representant del Ministeri com el de la Fundació Fira de Girona (que depèn de l'Ajuntament) per a aquest dijous al migdia.

A principis de març, el Patronat de Fira de Girona va sancionar l'Exèrcit vetant-li la presència durant tres anys a l'Expojove per incomplir el codi ètic del certamen. La sanció es va imposar perquè, des de la Fira, consideraven que tot i que van prohibir a les forces armades exhibir elements bèl·lics (com armes o imatges de guerra) els soldats van anar-hi uniformats.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va assegurar que la sanció estava molt ben "fonamentada" perquè l'Exèrcit s'havia saltat el codi ètic. Però de Defensa no ho veien així. Per part del Ministeri, es recordava que la llei de Drets i Deures dels membres de les forces armades obliga els militars "per dret i deure" a vestir d'uniforme quan estan de servei. A més, recordaven que les normes generals, i les limitacions i autoritzacions sobre l'ús de l'uniforme, han de venir establertes per una ordre ministerial.