Salt celebrarà aquest diumenge la desena edició de la Fira de la Flor i el Planter al Parc Monar. Segons explica l'Ajuntament, l'esdeveniment presenta una programació renovada per convertir-se en un aparador per al sector i aportar les eines necessàries per seguir treballant per a la sostenibilitat dels horts, camps i l'entorn natural de la vila. Així, una trentena d'expositors ompliran diumenge al matí el Parc Monar amb planter ecològic, fruiters, flors, llavors, plantes medicinals, plantes aromàtiques, cosmètica natural i eines del camp.

A més, es faran tallers infantils per descobrir petits insectes, activitats familiars educatives noves -com una visita per conèixer de forma lúdica les Deveses de Salt- i tallers per a professionals: un d'extractes naturals per a l'horta ecològica i un altre d'esqueixos de plantes aromàtiques.

Com a novetat, amb el suport de l'Ateneu Popular de la Coma Cros, enguany s'ha programat una matinal d'intercanvi de llavors. Es tracta d'un mètode ancestral que permet seleccionar i conservar aquelles llavors que donaran unes plantes sanes i que ajudaran a mantenir un ecosistema equilibrat i divers.

A més, divendres es farà una jornada tècnica per a estudiants i professionals titulada Com fomentar la biodiversitat per tenir un hort sa, a càrrec de Gisela Mir i Mark Biffen, creadors del projecte Phoenicurus, i dissabte a les cinc de la tarda es farà una passejada per l'entorn natural de Salt, hortes i deveses.