Salt tornarà a ser l'epicentre dels food truck del 13 al 15 d'abril amb la segona edició de la Food Truck Market&Co. S'espera la participació d'almenys una trentena de vehicles. La idea és que hi assisteixin tant emprenedors com tècnics municipals, organitzadors d'esdeveniments, responsables de càmpings i persones que, simplement, vulguin degustar diferents productes gastronòmics. La fira es farà a la zona del Pla de Salt.

De fet, la Fira manté una doble visió amb un Espai Market on poder gaudir d'aquesta oferta gastronòmica en expansió per al públic en general; i un Espai Empresa dedicat als professionals i a les empreses que ofereixen productes i serveis relacionats amb el sector.

L'alcalde, Jordi Viñas, va recordar ahir que «aquesta és l'única fira sectorial que se celebra a Catalunya per tal de dinamitzar un sector a l'alça» i va apuntar l'interés de l'Ajuntament per consolidar la vila com a municipi firal. Aquest cap de setmana, per exemple, se celebra la fira de la flor i el planter.

El primer dia (13 d'abril) serà el més centrat en les empreses i els promotors. La jornada estarà farcida de xerrades que, per exemple, inclouran explicacions de com passar la ITV de la furgoneta, com escollir el vehicle adequat segons el que es vulgui vendre i altres aspectes com ara el màrqueting digital gastronòmic, assegurances i sinistres o la presentació del document definitiu de la guia per a la preparació i venda ambulant d'alimentació, segons va indicar el regidor de Fires, Àlex Barceló.

Durant els tres dies també hi haurà activitats per als més petits, com ara tallers infantils i jocs gegants, i una programació musical en directe de la mà de RGB-La Mirona. El seu responsable, Quim Marcè, va explicar que divendres al vespre hi haurà el cantautor David Busquets, el dissabte hi actuaran l'Hora del Joglar, la Girona Big Band i Kaué & Ricka, i diumenge se celebrarà un vermut electrònic i també hi actuarà To Wit.

El president del l'Associació de Food Trucks de Girona, Jean Michel Gallinaro, va agrair la implicació de l'Ajuntament saltenc i va recordar que els food trucks «són un complement de l'hostaleria».