Desenes de persones - un miler segons la Policia Municipal- s'han concentrat de nou a la plaça del Vi de Girona aquest vespre, en aquesta ocasió per mostrar el seu rebuig a les detencions de diversos membres dels CDR -Comitè de Defensa de la República- que han realitzat Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil; reaccions que s'han repetit arreu de les comarques catalanes.

Entre els assistents, l'alcaldessa de Girona Marta Madrenas, el president de l'AMI Josep Maria Cervera i la parlamentària de Junts per Catalunya Gemma Geis. Les portaveus del CDR de Girona i de La Forja han manifestat el seu compromís amb la desobediència i que l'objectiu és «República o República». També han intervingut el president d'Òmnium, Sergi Font, i una portaveu de Taula per la Democràcia. Tots han coincidit en què la justícia espanyola «no és ni justa, ni imparcial», de manera que Sergi Font ha alertat del risc que «demà podem ser qualsevol de nosaltres», en referència a les detencions que hi ha hagut des del setembre de l'any passat i fins el dia d'ahir.

El CDR de Girona ha destacat que la repressió cap el moviment independentista ha pujat «un nou graó» amb les detencions que s'han dut a terme ahir de membres dels CDR i ha denuncia tque l'arrestada a Viladecans, a qui s'investiga pels presumptes delictes de terrorisme i rebel·lió, està «segrestada a Madrid». «L'única acció és guanyar la República des dels carrers», cosa que ha afirmat que s'havia d'aconseguir a través de la desobediència i de la vaga general.

Per La Forja, les detencions de membres del CDR són «l'enèssim atac de l'Estat espanyol contra les mobilitzacions, la democràcia i el poble català». Ha retret a l'esquerra espanyola que «ha restat silenciosa» davant d'aquests atacs i ha reafirmat que La Forja és una organització amb caràcter «desobedient i combativa».

Taula per la Democràcia ha insistit amb la nul·la justícia que se li hauria d'atribuir als que l'imparteixen a Espanya.