El ple de l'Ajuntament de Celrà ha aprovat per unanimitat una moció de suport als Comitès de Defensa de la República (CDR) i a les "seves accions de desobediència i resistència civil activa i no violenta arran de la ràtzia repressiva de l'Estat espanyol". El document, que ha comptat amb el suport de la CUP, PDeCAT i ERC, denuncia "operacions de l'estat" utilitzant els cossos policials i les instàncies judicials contra aquests col·lectius i exigeix l'arxivament de totes les causes obertes contra els activistes dels comitès. El consistori també denuncia la "criminalització de la protesta social, la repressió i la violència institucional". D'altra banda, el ple també ha aprovat per unanimitat una altra moció per reclamar l'alliberament dels "presos polítics" i el retorn dels "exiliats".

"La pràctica de la resistència civil activa i no violenta ha estat un principi bàsic irrenunciable fins i tot davant de les actuacions d'unes forces policials desbocades que no han mostrat dubtes a l'hora d'agredir qualsevol persona", diu la moció. Un bon exemple d'aquesta resistència, afegeixen, va ser la "defensa" de les escoles el passat 1-O. La moció insisteix que l'Estat espanyol ha endegat un "procés de criminalització del moviment independentista" amb la creació i "socialització" d'un "relat" que busca "justificar la repressió sense límits, al més pur estil franquista on se celebraven judicis sumaríssims amb les sentències redactades abans de començar".

Davant les detencions que es van produir aquest dimarts i l'atribució dels delictes de rebel·lió i terrorisme a una de les detingudes, els grups municipals han acordat per unanimitat donar suport als CDR i a "les seves accions de desobediència i resistència civil activa i no violenta, arran de la ràtzia repressiva de l'Estat espanyol". A més, el document remarca que l'Ajuntament de Celrà denuncia i es posiciona "clarament en contra" de les "operacions d'estat" que "utilitzen els diferents cossos policials i instàncies judicials contra les actuacions dels comitès". Per això, exigeixen l'arxivament de totes les causes obertes contra activistes vinculats als CDR. D'altra banda, el ple també ha aprovat una altra moció per exigir l'alliberament dels "presos polítics" i el retorn dels "exiliats". Al document, també denuncien la "deriva antidemocràtica i autoritària de l'Estat espanyol" i la "manca de separació de poders". Per tot plegat, reclamen a les institucions europees que "no continuïn emparant accions pròpies d'una dictadura" i apel·len a la justícia internacional perquè intercedeixi per garantir "el respecte als drets dels ciutadans catalans".