L'Expojove ha tancat aquest dissabte les seves portes amb rècord de visitants. Per aquesta mostra, que ofereix orientació en els estudis als joves de secundària, hi han passat més de 9.000 persones, entre alumnes, professors i pares, durant els quatre dies que ha estat en funcionament. La d'aquest 2018 ha estat una edició marcada per la polèmica amb l'Exèrcit, que va haver de posar el seu estand sense personal vestit amb uniforme, ja que així ho va dictaminar un jutge. A més, també va haver d'amagar un mostrador on es podia veure un soldat armat, després que la mateixa organització amenacés amb tancar-li l'estand. Polèmica al marge, la directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, s'ha mostrat "satisfeta" per les bones xifres que han registrat aquest any. " Estem molt contents de comprovar que ens consolidem com a saló de referència en l'àmbit de la formació i educació", ha reblat Cunyat.

En aquesta 13ena edició d'aquest saló educatiu hi han passat en total 9.012 persones, una xifra que suposa un "gran èxit" per a la Fira. Cunyat explica que des de la direcció han comprovat que cada cop hi ha més centres que tenen la mostra gironina com "un saló preferent". També ha contribuït a l'augment de visitants el fet que aquest any s'ha allargat l'horari fins aquest dissabte al matí. L'objectiu, explica Cunyat, és que els pares hagin pogut acompanyar als seus fills i conèixer de primera mà l'oferta formativa. "Divendres a la tarda i dissabte al matí, el perfil dels que s'acosten és el de persones que busquen una informació més específica, personalitzada i de qualitat", assenyala la directora.

Entre les noves activitats que s'havien programat, la que ha tingut més èxit ha estat l'exposició i lliurament dels Premis Projectes Finalistes MediaMarkt Girona Tech Jove'18, en la que han participat 39 escoles del territori amb alumnes de 3er i 4rt d'ESO. Després de valorar totes les propostes, les escoles guardonades van ser l'Institut Sant Elm de Tossa de Mar i l'Institut de Pineda de Mar. Les dues han rebut un taló valorat en més de 1.000 euros cadascuna, que hauran de canviar per productes tecnològics.